Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Aki volt már Egerbe kirándúlni...

Csakéénnvagyok kérdése:

Aki volt már Egerbe kirándúlni, miket csinálltatok? Volt valami ami meg fogott titeket?

Figyelt kérdés

2013. jún. 30. 07:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Az egri várat végigjárni egy nap alatt csak "futva" lehet, célszerű minimum 2 napot szánni neki.

És még ott vannak: a múzeum = ez is minimum fél nap,

a Fabula Henrik-féle kovácsoltvas kapuk, ha jól emlékszem több is van belőlük a város különböző épületein, ha ott jársz, ne hagyd ki!

Egy külön délután-este (egyben) a Szépasszony-völgye = sülthal vacsi + a különböző (egymás mellett sorakozó) pincék borainak kóstolása. Ezt se hagyd ki! Szabad ég alatt minden pince előtt hosszú asztal, mellettük hosszú padokkal, mindenki oda ül ahol éppen helyet talál. Vigyél magaddal vastagabb pulcsit, ott hűvösebbek az esték, bár a bor is segít. :)))

Van még valami "kisvasút", fent a hegyen, már elfelejtettem, a helyiek tudják, valami csodálatos patakhoz, kiserdőben, stb. stb. Busz helyi járattal fel tudtok menni odáig, majd a kisvasúttal fel a hegytetőre.Nem akarok hülyeséget írni, talán Szalajka-völgy, vagy valami hasonló.

Persze még egy jó fél nap, ha végigjárjátok a belvárost és az ottani látnivalókat, szobrokat, épületeket, stb. stb.

És persze a sétáló-utcát, fagyizással, hasonlóval, vastag pénztárcával!

Nagyon szép hely, csodálatos látnivalókkal, csak rajtatok áll, hogyan teszitek széppé és emlékezetessé.

Én több mint 20 évvel ezelőtt voltam ott (legutóbb), csinálj rengeteg fotót, vagy videót, megéri!

2013. jún. 30. 07:45
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm...:)) csak egy napra megyünk, de megpróbálunk sokmindent megnézni...:))
2013. júl. 1. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy csak 1 nap!

Akkor mindenképpen a várban a "Panoptikumot" nézzétek meg! Ott vannak a regénybeli főszereplők életnagyságú, és állítólag élethű alakjai, személyei korabeli ruhákban: Dobó István, Jumurdzsák, és a többi + Gárdonyi Géza és a kertben az ő sírja. Ezt ne hagyjátok ki, a vár többi része is érdekes egyébként, de túl fárasztó, túl időigényes!

Érezzétek jól magatokat!

2013. júl. 1. 08:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Egri vagyok, 1 nap alatt tényleg nem sok mindent lehet csinálni. Estére maradtok?

Szerintem nézzetek szét a városban és menjetek fel a várba, a panoptikum tényleg érdekes, nekem még a vártörténeti kiállítás tetszik, azt is érdemes megnézni és a kazamatát. Meg ha érdekel, a kínzóeszközöket. :) A képtárat viszont felesleges.

A Minaretbe is érdemes felmenni, ha jut idő néhány kiállításra, bár úgy már elég túlzsúfolt lenne a program. Engem a város a város alatt érdekelne ami a Bazilika mellett van, ott még én sem voltam.

Ha még jut rá idő, akkor tényleg a völgy egész jó program. Délután inkább családosok, turisták vannak - már köztük is akadnak becsiccsentettek, aki ropják a cigányzenére. Estére, főleg hétvégén inkább a fiatalabbak mennek le.

A városnéző kisvonat ami a Dobó térről indul levisz a völgybe, nem tudom mennyibe kerül, de ha nem kocsival vagytok és kevés az időtök legyalogolni akkor jobban megéri, mint a helyijárati busz.

[link]

A Szalajka-völgy Szilvásvárad mellett van, az egy egész napos program.

2013. júl. 1. 08:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Köszi a kiigazítást!

Szóval az eltelt 20 év alatt ezek szerint sokat felejtettem, de azt nem, hogy az a 10 nap, amit

a városotokban töltöttem, nagyon sok szép emléket hagyott bennem!

Szívesen visszamennék és végigjárnám ismét ezeket a helyeket!

2013. júl. 1. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!