Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Egynapos kiruccanás Budapestrő...

Egynapos kiruccanás Budapestről: Szeged vagy Pécs (indokokkal)?

Figyelt kérdés
2013. jún. 28. 23:33
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

Szegeden éltem 4 évet, úgyhogy teljes szívvel tudom Pécset ajánlani.

Szegeden végigsétálsz a belvároson 30 perc alatt és annyi a város, hacsak nem akarsz bemenni a kevés múzeum egyikébe, melyek közös tulajdonsága a halál unalom. Esetleg még a Vadaspark, de aki egyszer volt a pesti Állatkertben (vagy mondjuk a sóstóiban) annak semmi újat nem fog mutatni. Mondjuk enni azt jót lehet a Sótartóban, az nem vitás.

2013. jún. 29. 00:10
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
Pécsen van bőven látnivaló, az ókeresztény sírkamráktól a bazilikán, dzsámikon át a zsolnay múzeumig. És ha ez nem elég akkor kb 30 km-re van Siklós is, ahol érdemes megnézni a várat, Harkányban fürödhetsz is.
2013. jún. 29. 08:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Útközben ott van Ópusztaszer ahol van a Feszti körkép,meg hasonló dolgok.

Még útközben van Szarvas is ahova érdemes elnézni szerintem.

2013. jún. 29. 11:06
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

2. vagyok.

Szerintem Pécs szebb, több a látnivaló is.

De nézd meg mindkettőt, először az egyiket utána a másikat.

2013. jún. 29. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Akik Pécset ajánlják, voltatok ti már egyáltalán Pécset? Én éveket éltem mindkét helyen, alig vártam hogy elköltözzek Pécsről, annál undoritobb város nem sok van. Szeged százszor szebb és hangulatosabb.
2013. jún. 29. 13:57
 6/10 anonim válasza:
Szeged! Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér, Dóm tér, Szent István téri víztorony, újszegedi liget, ott a Tisza part, elmehettek fürdeni az Anna fürdőbe vagy az Aquapolisba, Vadaspark, Füvészkert...
2013. jún. 29. 15:23
 7/10 anonim ***** válasza:
42%
Pécsen sokkal több a látnivaló, szeged is nagyon szép de pécs sokkal különlegesebb, rengeteg építészeti stílus, rengeteg látnivaló, ott a mecsek ezernyi kilátóval túraösvénnyel és ott a zsolny negyed ami önmagába félnap, ja és Budapest után pécsen van a legtöbb múzeum az országba, amik nem a hagyományos, unalmas fajták, rengeteg különleges épület és hely van. Pécsre menj!
2013. jún. 29. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:

5 nek

Igen voltam Pécsen kb 1000 szer. Szerintem nincs benne semmi ronda. Nagyon sok a látni való, a bazilikától, a dzsámikon át a Zsolnay múzeumig, ja és az ókeresztény sírkamrákról még nem is beszéltünk. És közel van Siklós, kb 30 km, érdemes megnézni a várat is.Harkányban a fürdő. Szóval el lehetne itt tölteni 4-5 napot is. Szegeden is voltam párszor, de engem nem fogott meg nagyon. Szerintem nincs ennyi minden mint Pécsen.Jó Ópusztaszer az oké nem messze van, de nem egy nagy durranás látnivaló ügyekben.

2013. jún. 29. 17:02
 9/10 anonim válasza:
42%
Pécs gyönyörű. Nagyon sok a látni való, csak ajánlani tudom. Sajnos úgy hozta a sors, hogy külföldön tanulok tovább, de szebb várost még nem találtam a világban. Aki ott lakik annak talán 'undorító' de mint turistáknak egyáltalán nem az. És mint írták, Pécs körül még több olyan hely is van ahol érdemes körül nézni. pl: Villány is ha érdekelnek a jó borok. :)
2013. júl. 2. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Szegeden élek, úgy hogy bátran merem ajánlani a várost!

Itt egy lista a látnivalókról:

[link]

Itt pedig a programokról:

[link]

[link]

Amit feltétlenül ajánlok: Séta a belvárosban, nagyjából a Kiskörúton és azon belül, Móra Ferenc Múzeum, Vadaspark, Tiszapart, Anna fürdő vagy az Aquapolis élményfürdő, Füvészkert ha érdekelnek a ritka virágok és növények, Kárász utca, Dugonics tér és Dóm tér, Szent István tér (ahol több mint 100 éves víztoronyba is fel lehet menni szombatonként), Széchenyi tér és a városháza. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Ha nagyon szeretnétek fürdeni, de nem akartok sokat költeni, akkor az Aquapolis helyett mehettek a SZUE-be, ami ott van mellette, de jóval kisebb létesítmény és így olcsóbb is.

2013. júl. 3. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!