Egynapos kiruccanás Budapestről: Szeged vagy Pécs (indokokkal)?
Szegeden éltem 4 évet, úgyhogy teljes szívvel tudom Pécset ajánlani.
Szegeden végigsétálsz a belvároson 30 perc alatt és annyi a város, hacsak nem akarsz bemenni a kevés múzeum egyikébe, melyek közös tulajdonsága a halál unalom. Esetleg még a Vadaspark, de aki egyszer volt a pesti Állatkertben (vagy mondjuk a sóstóiban) annak semmi újat nem fog mutatni. Mondjuk enni azt jót lehet a Sótartóban, az nem vitás.
Útközben ott van Ópusztaszer ahol van a Feszti körkép,meg hasonló dolgok.
Még útközben van Szarvas is ahova érdemes elnézni szerintem.
2. vagyok.
Szerintem Pécs szebb, több a látnivaló is.
De nézd meg mindkettőt, először az egyiket utána a másikat.
5 nek
Igen voltam Pécsen kb 1000 szer. Szerintem nincs benne semmi ronda. Nagyon sok a látni való, a bazilikától, a dzsámikon át a Zsolnay múzeumig, ja és az ókeresztény sírkamrákról még nem is beszéltünk. És közel van Siklós, kb 30 km, érdemes megnézni a várat is.Harkányban a fürdő. Szóval el lehetne itt tölteni 4-5 napot is. Szegeden is voltam párszor, de engem nem fogott meg nagyon. Szerintem nincs ennyi minden mint Pécsen.Jó Ópusztaszer az oké nem messze van, de nem egy nagy durranás látnivaló ügyekben.
Szegeden élek, úgy hogy bátran merem ajánlani a várost!
Itt egy lista a látnivalókról:
Itt pedig a programokról:
Amit feltétlenül ajánlok: Séta a belvárosban, nagyjából a Kiskörúton és azon belül, Móra Ferenc Múzeum, Vadaspark, Tiszapart, Anna fürdő vagy az Aquapolis élményfürdő, Füvészkert ha érdekelnek a ritka virágok és növények, Kárász utca, Dugonics tér és Dóm tér, Szent István tér (ahol több mint 100 éves víztoronyba is fel lehet menni szombatonként), Széchenyi tér és a városháza. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ha nagyon szeretnétek fürdeni, de nem akartok sokat költeni, akkor az Aquapolis helyett mehettek a SZUE-be, ami ott van mellette, de jóval kisebb létesítmény és így olcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!