Én kaphatok MÁK kártyát?
A barmok a szociális irodában azt a tájékoztatást adták, hogy csak nyugdíjas bérletet vehetek.
A leszázalékolási papírok szerint védendő fogyasztók vagyunk, továbbá utazási kedvezménye vagyunk jogosultak.
A kétszer 25650 Ft-ból nem tudjuk a jelenlegi áron 2*3850 Ft-os bérletet megvenni.
Így is 1 millió feletti tartozásunk van, különben már éhenhaltunk volna.
Kapunk még ~7000 Ft lakásfenntartási támogatást, amit a 23 000 Ft-os bérleti díjból vonnak le (egy romos önkormányzati házban lakunk).
Továbbá (elvben) kéthavonként igényelhetünk átmeneti segélyt. Ez 2007-ben 14-25 ezer Ft volt.
Most itt a kerületben 7,1 ezer Ft-ban maximalizálta a Fideszes vezetés. A gyakorlatban bármekkora tartozásunk van, fixen 5 ezer Ft-ot utalnak, erre rákérdezve azt a választ adták, hogy ha bejelentjük újra a helyzetet, méltányosságból megadhatják a további 2 ezer +100 Ft-ot is.
Szóval szociális háló magyarországon = 0
A kérdésem az, hogy nekem jár-e a MÁK kártya?
Ugyanis állandóan küzdenem kell az ellenőrökkel (Már amikor ki tudok mozdulni a lakásból. Volt, hogy 14 hónapig nem tudtam).
Most egy ellenőr srác, akit elküldtem az a k**** anyjába, leszállt velem a villamosról és azt a tájékoztatást adta, hogy ebben a helyzetben igényeljek MÁK kártyát az államkincstártól, és akkor ingyen utazhatok a BKV-n, távolsági közlekedésben pedig 90% kedvezményt kapok.
A hozzászólások alapján viszont nem vagyok biztos benne, hogy igazat mondott.
36 éves vagy, a betegségem ~30 éve alakult ki.
3 éve vagyok leszázalékolva, pszichés alapon (paranoid pszichózis, szociális fóbia, borderline személyiségzavar).
Most akkor a háziorvost kell megkérnem, és ő megírja majd a papírokat az Államkincstárnak, ők meg elküldenek még egy orvosszakértői vizsgálatra? (nemrég voltam, mert gondokságot kezdeményeztek nálam, ősszel meg mehetek az újabb felülvizsgálatra).
"36 éves vagy"
"36 éves vagyok"
Szia!
MÁK-kártyát a felsorolt személyek kaphatnak:
Keresd fel a háziorvosod, aki majd elküld felülvizsgálatra, és az ott kapott papírokkal kérheted a Szociális osztályon vagy a Magyar államkincstárnál, ha jogosult leszel rá.
Ezek közül egyik sem vonatkozik rám.
Szüleim már nincsenek, fogyatékossági támogatást nem kapok. Családi pótlékot sem jár (majdnem) 36 évesen.
Akkor marad a harc az ellenőrökkel.
Ahhoz meg sok nyugtató kell szednem (5-6 mg Rivotril vagy Xanax/Frontin a napi adagom).
Rokkantnyugdíj helyett csak a rendszeres szociális segélyt kapom, mert nincs szolgálati időm.
Ezt tanácsolták csúnyább szavakkal, de törölve lett azóta.
De az sem olyan egyszerű, ráadásul, most már sok járaton elsőajtós felszállás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!