Budapesten hol, vagy hogyan lehet parkoló napijegyet venni?
Én még nem halottam napijegyről, az csak a bkv-n van :)
"minimálisan fizetendő parkolási idő 15 perc, ezen túl a jegykiadó automaták a bedobott összegnek megfelelő időtartamra adnak ki parkolójegyet. A maximális várakozási idő általában 3 vagy 4 óra, de vannak időtartam-korlátozás nélküli területek is (az I., VI., VII., VIII. és XIII. kerületekben)."
"
Díjmentesen parkolhatnak a személyautók és buszok a városnézés ideje alatt a fontosabb turista központokban (Hősök tere, Városliget). Autóbuszokkal a Belgrád rakparton (az alsó rakparton), a Duna utcában, az Erzsébet tér mellett.
A hosszasabb várakozásra az ún. P+R (parkolj és utazz) parkolók ajánlottak. Ezek a parkolók általában metróállomások, buszvégállomások közelében épültek (Árpád híd pesti hídfő, Nagyvárad tér, Örs vezér tere, Népliget stb.) találhatók, ahonnan az utazást könnyebb tömegközlekedéssel folytatni."
Nem budapesti vagyok, én is olvastam, egy szálloda honlapján.
"Szállodánk előtt az alsó rakparton könnyedén parkolhat.
A parkolás hétvégén és hétköznap délután 6 és reggel 8 óra között ingyenes.
Hétköznap reggel 8 és este 6 óra között a parkolás: 525 Ft / nap vagy 175 Ft / óra."
Ebből úgy tűnik, van napijegy!
Ha valaki tudja, hogy működik, segítsen!
Köszi
Pedig van napijegy! Sikerült is egy kedves pesti lakos segítségével meg venni! A lényeg: pontosan 525 forintot kell bedobni, és másnap reggel 6-ig szól a parkolójegy! Csak azért írom, hátha másnak is szüksége lesz rá!
Nem a szálloda írt butaságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!