Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Zirc és környéke, miket...

Zirc és környéke, miket érdemes megnézni?

Figyelt kérdés
Zircre megyünk nyaralni és szeretnénk felkeresni a legszebb helyeket. Én régebben már voltam a Római fürdőnél, a fiatalító forrásnál, a Cuhánál, de ezeket a helyeket újra meg szeretném látogatni. Hogyan lehet ezekre a helyekre eljutni, és mi az amit még érdemes megnézni? Pápa,Veszprém is érdekelne, de leginkább Zirc-Bakonybél-Bakonyszentlászlóban gondolkozom! Előre is köszi!
2013. ápr. 14. 17:51
 1/6 anonim válasza:
100%
Bakonybél felé van egy gyilkos tó is
2013. ápr. 14. 19:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. ápr. 14. 20:09
 3/6 Márciuska ***** válasza:
A Cuha völgyét érdemes gyalog is és vonattal is végigjárni Porva-Csesznek és Vinye megállók között. Én a cseszneki várnál jártam még, ami tetszett, a porva-cseszneki vasúti megállótól mentünk gyalog turistaúton.
2013. ápr. 15. 19:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. ápr. 22. 19:17
 5/6 polarbeer ***** válasza:

Feltétlenül vedd meg a Bakony turistakalauzt! Spirálosan lefűzött nagyon jó turistatérkép az egész hegységről. Az elején túra, és helyismertetők, ajánlások, míg a végén településleírások is vannak. Ára kb. 3000 FT. Nekem is megvan, sokat túrázom a Bakonyban, mindenfelé járt már velem :)

Pápán a termálfürdőt, és az éppen készülő főteret érdemes megnézni. Nevezetes továbbá még az Esterházy kastély, és a Kékfestő múzeum, szombatonként a Nagytemplom tornyába 200 Ft-ért vezetéssel fel lehet menni!

Pápához közel van Nagytevel, érdemes a mellette lévő Teveli tó strandját kipróbálni! Tiszta vizű, és olcsó! :)

Zirc környékén jó túrákat lehet tenni, ha hosszabb útra vállalkozol, akkor a Zirc - Borzavár - Szépalma - Kőris-hegy - Bakonybél országos kék túra útvonal 25 kilométeres túráját szívből tudom ajánlani! Bakonybéltől délre a Szentkút melletti kápolna nemrég egyik ismerősöm esküvőjének adott helyet. A Bakonyi Gyilkos-tó Ugod és Bakonybél között kb. félúton található. Bakonybéltől nincs messze, de ennek ellenére nehezen megközelíthető egy gyönyörű sziklaegyüttes, az Oltár-kő!

A Cuha melletti piros jelzés gyalogolva és vonatozva is nagy élmény. Híres barlangok a Pörgöl, és az Odvas-kő. Sokukat betyárlikaknak nevezik, ilyen betyárlik a Római-fürdőtől nem messze is található. Bakonyszentlászló környékén az Ördög-rét, és a Fenyőfői Ősfenyves gyönyörű kirándulóhelyek.

Közeli várak a veszprémi és a cseszneki. Kicsit távolabbiak Bátorkő, és Várpalota vára. Bakonyújvár - bár a térképen szerepel - pár sáncmaradványon kívül semmi látnivalót nem ad. Vulkáni eredetű a boráról nevezetes Somló hegy, ami eléggé kiesik az eddig említett helyektől, de a Somlóvárból, és a felette található Szent István kilátóból csodaszép panoráma nyílik!

Remélem, felkeltettem az érdeklődésedet, ismerd meg ezt a csodaszép hegységet! :D

Vedd meg a turistakalauzt, és tervezgessétek előre a kirándulásokat!

Jó időt Nektek, üdv.:

polarbeer

2013. máj. 19. 19:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Na ezt nevezem válasznak! Köszi! A 25km-s túra egy részét tavaly már megjártuk. Ezen kívül voltunk már a Cuha mellett, azon az útvonalon amit te is írsz, biciklivel! Láttuk már a Római fürdőt és az Ördög-réten is voltunk tavaly nyáron. A többi tippet köszönöm, egyelőre még "csak" túratérképet vettünk, de lehet, hogy megfogadom a tanácsod! Még egyszer köszönöm a kielégítő választ, nagyon is felkeltetted az érdeklődésem!!

Üdv: Bogyeszka

2013. máj. 19. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!