Volt már valaki a Rám-szakadéknál?
sajnos most nem járható, mert takaritani kell.
nagyon könnyü tura vonal kisgyerekek is szokták mászni régen nehezebb volt:
a szakadékban régen láncokba kapaszkodva lehetet felmászni, ezért sok baleset volt, most már ugy van kialakitva hogy a veszélyesebb terepen létra van vagy korlát, a kőbe pedig kis lépcsőfokokat vágtak.
nagyon élvezetes én eddig sajnos csak kétszer voltam, viszont ajánlott a tura öltözett (egyszer találkoztunk két csajjal meg egy pasival amitől elkapott a röhögögörcs !halálkomoly! csajok tipikus plázap.csák, magassarkú miniszoknya, a csávó tipikus kopasz izomagy fehér nadrágban.. a lányok kissé nyaffogtak, gondolom nem ide akartak jönni :D
nyáron a legnagyobb kánikulában is ajánlott menni, mi kora reggel indultunk, mivel autóval nem lehet behajtani, azt Dömösön kell hagyni onnan egy jó fél óra gyalog az erdő (tájékoztató tábla) nyáron voltunk így jobb volt ezt korán megteni, mert az beton út az erdő mellet és igencsak tűzne a nap. az erdőben kellemesen hűvös van még délben is.
nem egy 10 perce terep, sőt ajánlott egésznapra készülni.. van kijelölt turista út. és térkép is
mi ugy mentünk hogy a szakadékban lent, majd egy kőmosáson felmásztunk dobogóköre, és vissza le
mikor elöször voltunk akkor pont nem lehetet a szakadéba menni, mert akkor még a láncok voltak és lelopták őket, ugyhogy a szakadék felett elvezető uton mentünk. (de anyukám párját a szivbaj kerülgette mert hogy milyen veszélyes merthogy ha valaki elesik és elkezd lefelé gurulni akkor leesik...
A takarítás részét azt nem tudom, de szuper túra! Egy szikla hasadék, hol 5m széles hol 2m. Néhol mászni kell máshol séta, a patak végig folyik benne ezért érdemes vinni egy ottanira szánt cipőt és zoknit. Tapasztalatból jobb vinni mert néhol csak belelépeget az ember és kellemesebb ha van utána száraz cipő zoknival. Végig visszhangzik az egész és hallani a feljebb lejjebb lévő csoportokat nagyon klassz. Felfelé érdemesebb indulni mert bár nehezebb felfelé mászni de valahogy praktikusabb. A lépcsőkről stb nem is tudtam, én régen voltam de az egyik amit bárkinek ajánlok. Nehézségre sőt ha már vannak lépcsőcskék és jobb létrák akkor sima ügy, de kicsit azért mászás. Úgy képzeld el hogy vannak majdnem vízszintes részei, alacsonyabb de erős mászós részekkel váltva. Azért nehéznek nem nehéz, szóval nem hegymászóknak való. Kalandosabb kirándulásnak jó. Az útvonal nem eltéveszthető, egy útvonalas dolog. Időre hát nem is tudom... asszem pár óra kb, egy egész naposnak kiváló, asszem két végénél éttermek, buszközlekedés és ott is érdemes kicsit elkószálgatni.
Néztem a képeket a neten de nem annyira adja vissza. Egy szikla peredést képzelj el kb. Falai és szélessége változó. Benne patak fut. Néhol szinte séta aztán egy kisebb fal ami mászós. Igazából légi fotón lehetne jól visszaadni milyen is.
Jó meleg nyári időben érdemes hogy ha vizesek lesztek ne zavarjon. :D Mennyé! :D Szupi!
Ezért kell a mászós cipó+zokni:
szia a parkerdo.hu korlátozások részében tudsz mindig tájékozodni hogy hogy áll éppen a rámszakadék. nagyobb esőzés viharos szél stb után nem érdemes menni lyankor általában mindig le van zárva
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!