Leukémiás vagyok, és erre jár a 90% utazás? Remélem valaki tud segíteni . és köszönöm .
Kell hogy járjon,háziorvoshoz menj,ő segít ebben.
(tavaly még teljesen biztosan járt,idén sem hallottam hogy változtattak ezen)
Ahhoz, hogy igénybe vedd a 90%-os utazási kedvezményt, mindenképpen igazolás kell: kártya vagy egyéb okmány. Ezt elkérik a vonaton is (én kalauz vagyok, szoktam kérni) de a buszon is elkéri az ellenőr.
A Magyar Államkincstár állítja ki a kártyát.
Sajnos ahogy olvasom a dolgokat ,és a leukémiásoknak nem jár a kedvezmény :(
Pedig igazán sokat kell utazni ,és Pest vonal sem olcsó :(
Gyalog nem tudok oda menni ,és veszélyben van az orvoshoz járásom ,A pénzem csak rezsire elég .
Dolgoztam 33 évig,és erre jutottam .
Nyugdíjazásom is veszélyben van mert a felül vizsgálaton csak megaláznak (2éve nem kapom meg )Vizsgálaton megkérdik ,hogy mi a bajon ,és azon kívül(SZÉGYEN ,hogy egy orvos nem tudja :(Csukott szemmel sétáljak neki :(
Megélhetésemet teljesen tönkre teszik :(
Szabad így élnem :(
Hol olvasod?
Háziorvos,ő kell segitsen,kell hogy járjon rákos betegként
Én írtam hogy az éven nem tudom változott-e,de nem változott,egyik rokonom szintén rákos,ezévre is megkapta. (ő Győr-Pest-Debrecen között ingázik,Debrecenben talált jó dokit)
Ezt kaptam az kincstártól!
Tisztelt Ügyfelünk!
A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult.
Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk:
A Magyar Államkincstár honlapjáról kérdéseit a családtámogatási ellátásokkal (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, anyasági támogatás), fogyatékossági támogatással, energiaár-támogatással, valamint a lakáscélú állami támogatásokkal kapcsolatban teheti fel.
A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007.(IV.25.) Korm.
rendelet értelmében utazási kedvezmény igénybevételére jogosult, aki vakok személyi járadékában, aki fogyatékossági támogatásban, valamint aki vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül.
Az utazási kedvezmény igénybevételéhez a Magyar Államkincstár igazolja a felsorolt ellátásokra való jogosultságot, melyről hatósági igazolványt állít ki külön kérelem nélkül.
Felmerülő kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910,
Ez nem alutasítás.
Hanem hogy orvostól kell igazolás,leszázalékolnak (igen,rákkal leszázalékolnak),és kapod a támogatást,kapod az utazási kedvezményt.
Háziorvos,miért nem mész hozzá,nála kell kezdeni.
Hátha még olvasod a válaszom. Jár a 90%-os kedvezmény. A kislányom leukémiàs és kb a kèrelem leadàsától másfél hónapra megkaptuk az erre jogosító kártyát.
Más kérdés, hogy a betegség és a kezelés legyengíti az immunrendszert, egyàltalán nem utazhat tömegközlekedéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!