Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Leukémiás vagyok, és erre jár...

Leukémiás vagyok, és erre jár a 90% utazás? Remélem valaki tud segíteni . és köszönöm .

Figyelt kérdés

2013. febr. 6. 08:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kell hogy járjon,háziorvoshoz menj,ő segít ebben.

(tavaly még teljesen biztosan járt,idén sem hallottam hogy változtattak ezen)

2013. febr. 6. 09:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen, jár. Mondjuk ha csak nem elengedhetetlen, ne utazz tömegközlekedéssel, mert nem higiénikus, és leukémiásan az immunrendszered nagyon gyenge, egy kis fertőzésből is lehet baj.
2013. febr. 6. 10:50
 3/11 anonim válasza:

Ahhoz, hogy igénybe vedd a 90%-os utazási kedvezményt, mindenképpen igazolás kell: kártya vagy egyéb okmány. Ezt elkérik a vonaton is (én kalauz vagyok, szoktam kérni) de a buszon is elkéri az ellenőr.

A Magyar Államkincstár állítja ki a kártyát.

2013. febr. 6. 10:54
 4/11 anonim válasza:
Én a helyedben leukémiásként nem használnám a tömegközlekedést, ahogy a fentebb szóló is írta..:S Csak ha nagyon nincs más lehetőség..Vigyázz magadra!
2013. febr. 11. 11:25
 5/11 A kérdező kommentje:

Sajnos ahogy olvasom a dolgokat ,és a leukémiásoknak nem jár a kedvezmény :(

Pedig igazán sokat kell utazni ,és Pest vonal sem olcsó :(

Gyalog nem tudok oda menni ,és veszélyben van az orvoshoz járásom ,A pénzem csak rezsire elég .

Dolgoztam 33 évig,és erre jutottam .

Nyugdíjazásom is veszélyben van mert a felül vizsgálaton csak megaláznak (2éve nem kapom meg )Vizsgálaton megkérdik ,hogy mi a bajon ,és azon kívül(SZÉGYEN ,hogy egy orvos nem tudja :(Csukott szemmel sétáljak neki :(

Megélhetésemet teljesen tönkre teszik :(

Szabad így élnem :(

2013. febr. 21. 09:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Hol olvasod?

Háziorvos,ő kell segitsen,kell hogy járjon rákos betegként

Én írtam hogy az éven nem tudom változott-e,de nem változott,egyik rokonom szintén rákos,ezévre is megkapta. (ő Győr-Pest-Debrecen között ingázik,Debrecenben talált jó dokit)

2013. febr. 21. 09:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Ezt kaptam az kincstártól!

Tisztelt Ügyfelünk!

A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult.

Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk:

A Magyar Államkincstár honlapjáról kérdéseit a családtámogatási ellátásokkal (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, anyasági támogatás), fogyatékossági támogatással, energiaár-támogatással, valamint a lakáscélú állami támogatásokkal kapcsolatban teheti fel.

A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007.(IV.25.) Korm.

rendelet értelmében utazási kedvezmény igénybevételére jogosult, aki vakok személyi járadékában, aki fogyatékossági támogatásban, valamint aki vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül.

Az utazási kedvezmény igénybevételéhez a Magyar Államkincstár igazolja a felsorolt ellátásokra való jogosultságot, melyről hatósági igazolványt állít ki külön kérelem nélkül.

Felmerülő kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910,

2013. febr. 21. 09:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez nem alutasítás.

Hanem hogy orvostól kell igazolás,leszázalékolnak (igen,rákkal leszázalékolnak),és kapod a támogatást,kapod az utazási kedvezményt.

Háziorvos,miért nem mész hozzá,nála kell kezdeni.

2013. febr. 21. 11:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Háromszor voltam már a bizottság előtt ,és mégsem adták meg a nyugdíjat :(
2013. febr. 21. 13:50
 10/11 anonim válasza:

Hátha még olvasod a válaszom. Jár a 90%-os kedvezmény. A kislányom leukémiàs és kb a kèrelem leadàsától másfél hónapra megkaptuk az erre jogosító kártyát.

Más kérdés, hogy a betegség és a kezelés legyengíti az immunrendszert, egyàltalán nem utazhat tömegközlekedéssel!

2013. ápr. 29. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!