Hallott valaki olyat hogy holnap csak délután 4ig mennek pestre járatok?
2012. december 31-én a járatok a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, normál üzemidőben. Az esti üzemzárást követően a budai területeken valamint Pesten a Hungária körgyűrűn belül közlekedő éjszakai járatok egész éjszaka - néhány kivétellel - megduplázott, kétszeres sűrűséggel közlekednek. A 901-es, a 908-as, a 914A, a 918-as, a 931-es, a 937-es, a 960-as és a 990-es éjszakai járatokon erre az éjszakára - a várható nagy utazási igényre való tekintettel - feloldjuk az elsőajtós felszállási rendet. December 31-én éjjel a 6-os villamos - a 4-es villamos üzemzárását követően - folyamatos üzemidőben 7-8 percenként jár majd.
2013. január 1-jén, kedden járataink munkaszüneti (vasárnapi) menetrend szerint közlekednek, illetve a nagy bevásárlóközpontokat kiszolgáló autóbuszok, a 22-es, a 64-es, a 104-es, a 123-as, a 126-as és a 162-es nem közlekednek, a 126-os kivételével (mely egyáltalán nem közlekedik) a járatok helyett betétjáratok (64A, 104A, 123A, 162A) közlekednek a megszokott, az áruházat nem érintő útvonalon. A 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es, és a 218-as autóbuszok nem érintik a bevásárlóközpontoknál lévő megállóhelyeket, mivel ezek az üzletek zárva lesznek.
December 24-én van rövidített üzemidő, akkor 16 óra körül szokott lenni az üzemzárás, de december 31-én pont, hogy nagy tömeget kell kiszolgálni, ilyenkor sűrítés van, nem ritkítás.
Mi ebben az újdonság?! Minden évben így volt.
'.:
nem a bkk járatairól szól a kérdés, hanem arról, hogy mi vidékiek meddig tudunk elindulni a nagyfaluba!
A távolsági járatok alapvetően a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, nincs korábbi üzemszünet mint december 24-én.
Azonban nézd meg, hogy az általad választott viszonylatban nincs-e korlátozás, mert pl. létezik olyan vonat, ami "menetrendileg" naponta közlekedik, de van kiegészítése, hogy "de nem közlekedik XII. 24, 31."
Este kilencig általában a vonatok sincsenek korlátozva.
Elsőnek köszönjük a részvételt, szövegértés egyes, leül.
Ma a helyközi buszok és a vonatok valamely hétvégi menetrend szerint közlekednek. Ez általában - de nem minden Volán-társaságnál - a munkaszüneti napi menetrend. Azonban minden esetben lehetnek esti közlekedési korlátozások, ez a menetrendből egyértelműen ki szokott derülni, csak figyelj oda a lábjegyzetekre!
Végső soron a te településeden - ha kis faluban laksz, ahol 4 után már csak 1-2 járat volna a normál hétvégi menetrend szerint - előfordulhat, hogy 4-kor leáll a tömegközlekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!