Magyarországon hány olyan repülőtér van, ami elméletileg alkalmas lenne nagy utasszállító gépek fogadására?
És állítólag Taszáron van egy ilyen katonai bázis is!
Gondolom, ha katonai gépeket képes fogadni, akkor polgári repülőket is.
Szerintem is igazán nagy gépeket csak a budapesti tud fogadni. Pécs-Pogányra is repült anno az Austrian, de már megszűnt ez a járat.
Egyébként igazán nagy utasszállítók, mint a Boeing 747 vagy Airbus A380 még Budapestre sem nagyon jönnek.
itt 2500 méteres a pálya (8200 láb)
ez elég lenne egy 747-es Jumbónak is (6500-7000 láb kell neki)
a gyakorlatban persze még Ferihegyre se jön ilyen, mert ki se lehetne szolgálni rendesen
Airbus A380 is csak látványosságként járt itt a közelmúltban
A nagy utasszállítón egy átlag gépet értettem (tehát nem egy kis privát gépet) pl. Airbus A320 stb.
A kérdés pedig az után merült fel bennem, hogy láttam a kalocsai repteret és bár nem értek hozzá, de elég nagynak tűnt a kifutópálya. Tudom, hogy nincs a legjobb állapotban, meg nincsenek meg a technikai feltételek, ezért csak elméletileg érdekel, hogy vajon hol van még ilyen reptér... Tehát az se feltétel, hogy üzemeljen.
"A katonai reptereken kívül."
Amúgy köszi, már megkerestem mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!