Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miert kell a Mavnak meg az...

Miert kell a Mavnak meg az elettol is elvennie az ember kedvet? Hogy tudnam ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Szoval az lenne a problemam hogy nyelvtanulas celjabol kene nekem feljarnom Budapestre egy heten 2x.

Utana jartam es egy honapban 71ezer forint lenne csak a vonat berlet.En ezt rettentoen sokallom.Hiaba adna nekem az iskola igazolast arrol hogy tanuloi jogviszonyom van a mavnal nem fogadjak el.Nyelv iskolarol lenne szo szoval ok nem allitanak ki diakigazolvanyt sem.Nagyon fontos lenne hogy fel tudjak jarni tanulni de igy ez lehetetlen.

2012. szept. 19. 15:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát az életttől ne menjen el a kedved, mert az még csak most kezdődik számodra.

Ez csak egy probléma, amit meg kell oldanod.

Másik nyelviskola, gyorsított nyelvtanulás, távoktatás, bármi.

2012. szept. 19. 15:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem a MÁV hibája, hogy ennyibe kerül a közlekedés, ők se lopják az áramot, gázolajat. Ők mást lopnak...

Ha 71 ezer, akkor biztos nem a szomszéd városból jössz.

Milyen nyelv iskola ez, közelebb nem találtál ilyet?

2012. szept. 19. 15:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Ennél kevesebbért is tudsz már bérelni egy szobát, és nem kell vonatozni :)
2012. szept. 19. 15:34
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Ha autóval akarnál bejárni, akkor rájönnél, hogy a MÁV me´g midnig olcsó...
2012. szept. 19. 15:39
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Nálam is ez volt.. Olyan nyelvet akartam tanulni, amit csak Pesten oktatnak nyelviskolába. 2x kellet volna feljárnom egy héten, és mivel középiskolába járok mellette és nem múltam el 18, se dolgozni nem tudtam, hogy kitudjam fizetni az utazást + a nyelviskolát (24ezer ft havonta), sőt Pesten se maradhattam. A magántanár pedig még drágább :( Ez van.. maradt az, hogy egyedül tanulok könyvből. A budapestiek sokszor belese gondolnak, hogy néha mennyire nehéz és szar vidékinek lenni..
2012. szept. 19. 16:17
 6/12 A kérdező kommentje:

utolso valaszoloval teljesen egyet ertek. amugy kinai nyelvet szeretnek tanulni nem titok amit csak pesten tudok vagy meg messzebb... az a baj hogy a beszeddel vagyok bajba amit konyvek alapjan nem fogok tudni megtanulni mert azt csak hallanom kene a kiejtest mindent.

Rendben nem az elettol ment el a kedvem csak ez kicsit rossz igy annak aki komolyan szeretne foglalkozni a dologgal es ennyi....hogy semmi lehetosegem nincsen.

2012. szept. 19. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Próbálj szerezni kazettát, akár írj a nyelviskolának, hogy megvennéd. Azért a diákigazolványos utazásnak még egyszer utánanéznék.
2012. szept. 19. 16:33
 8/12 A kérdező kommentje:
sajnos ok nem adnak ki diakigazolvanyt csak egy papirt tudnak nekem adni hogy tanuloi jogviszonyom van es hogy naluk vagyok de a mav nem fogadta ezt el.mar annyi modon probaltam megoldani de sikertelenul.
2012. szept. 19. 17:12
 9/12 anonim ***** válasza:

két dolog jutott eszembe:

-telekocsi szolgáltatás, nézz utána hátha olcsóbban találnál

-az országban már mindehol élnek kínai családok, nézz körül, hátha a közeledben is találsz olyat,aki szívesen tanítgatna,kicsit kevesebbért.

2012. szept. 19. 17:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha dolgozol, kérdezz rá, a mmunkáltatód esetleg támogathatja a képzésed, és az utazásod.

Ha tanulsz, és nem sürgős, a nyári szünetben felköltözöl három hétre,(vagy az őszi, téli, tavasziban) és gyorsítottban, saját órabeosztással megtanulod.

Ha oly messze vagy a fővárostól, valamelyik határ szélén lakhatsz, érdemes lehet határon túl körbenézned tanfolyam ügyben.

Ha pedig sürgős, és most ezt kell tenned, akkor annak oka van, valószínűleg érdemes megcsinálnod, kifizetned, majd megtérül a befektetés.

2012. szept. 19. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!