Vonatbérlettel kapcsolatban két kérdés?
Diák vagyok, és igen gyakran kell majd vonatoznom.
Egyrészt az érdekelne, hogy kell a bérlethez külön igazolványt csináltatni, vagy elég hozzá egy diákigazolvány? Hallottam olyat, hogy valami különálló igazolvány szükséges hozzá, ami szerintem abszurd, de gondoltam, biztosra megyek.
Másrészt olyat is hallottam, hogy amennyiben felsőoktatási intézmény és otthon között ingázik az ember, arra 90%-os kedvezmény jár. Igaz ez? Ugyanúgy, mint az előbb, én ezt sem hiszem, a neten se találtam erről sok mindent, de azért megkérdezem.
A bérlethez csak akkor kell külön igazolvány, ha nem a diákigazolványon szereplő iskola és a lakhelyed között használod.
Ez leginkább akkor fordul elő amikor felsőoktatásba megy az ember, de az egyetemi diák még nem jött meg, és a középiskolaival utazik és az iskolája nem azon a településen van mint ahol a középsuli volt.
Ekkor kell egy igazolás.
Nappalis diákkal iskola-lakhely között 90%-os BÉRLET (Tanulóbérlet) váltható. Jegyre 50%-os kedvezményt kapsz bármely viszonylatban nappali diákkal.
De kell igazolás abban az esetben, amit fent írtam.
Te gondolom kaptál ideigenes diákként szolgáló igazolást arról, hogy a diákod gyártás alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!