Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Támogatnád Magyarországon...

Támogatnád Magyarországon olyan országot átszelő éjszakai vonatok bevezetését, amik direkt lassan mennének, hogy jól ki tudd aludni magad, mire célba érnek?

Figyelt kérdés
Pl. két ilyen viszonylag lenne, az egyik Szentgotthárd-Csenger, a másik Hegyeshalom-Lőkösháza. Mindkettő olyan sebességgel menne, hogy 12 óra legyen az út, azaz este 9-től reggel 9-ig tartson. A vonaton csak hálókocsik lennének és csak előre lehetne foglalni helyet rájuk. (Ezzel kiszűrve a tolvajokat, csöveseket, vandálokat)

2012. aug. 5. 15:40
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Ezt nem igazán értem most hogy csak azért kéne hogy aludj vagy mert el is kell menned A-ból B-be? Ha igen akkor jobb minél előbb odaérni. Kialudni otthon is kitudod magad....
2012. aug. 5. 15:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy pl. Szentgotthárdból Csengerbe eljutni vonattal már ígyis legalább egy napos program, így meg egyszerűen felszállnál a vonatra, aludnál és reggelre Csengerben lennél.
2012. aug. 5. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem támogatnám,mert semmi értelme nem lenne. Hiába hálókocsis, kialudni úgysem fogod tudni magad jól,és csak később érkezel a célhoz,jó fáradtan. Inkább érjek oda gyorsabban,és a szállodában vagy otthon már jobban tudok pihenni, tisztálkodás is meg lenen oldva.

A másik,hogy egy olyan hálókocsi ami csak 1 vagy 2 ágyas, ahol talán egy kis fürdőszoba is van, elég drága lenne.. Az emberek többsége inkább az utazásra költenének a legkevesebbet,hogy minden másra legyen pénz..Értsd. Inkább utazok harmadosztályon, ha a megspórolt pénzből, 5 csillagos szállodába mehetek..

2012. aug. 5. 16:10
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Egyáltalán nem támogatnám. Inkább abba az irányba kellene elmenni a vasútfejlesztéssel, hogy 2-3 óra alatt nálunk is ötszáz-hatszáz kilométert tegyen meg a vasút, ne százhúszat. Normális vasúthálózattal az egész országon kelet-nyugati irányban maximum három óra alatt át lehetne utazni.
2012. aug. 5. 16:57
 5/8 A kérdező kommentje:
6 ágyas hálókocsik lennének, a 4-es válaszoló ötleténél meg sokkal olcsóbb lenne az enyém.
2012. aug. 5. 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:

ma 16:10 vagyok

Hát akkor meg főleg nem támogatnám ha 6-os hálókocsik lennének.

Én utaztam 6 személyes hálókocsiban. Borzalmas volt. Egyáltalán nem tudod kipihenni magad. Meg,hát nem sok embernek lenne kedve idegenekkel együtt aludni egy teljes napon keresztül.. Inkább érjen oda gyorsabban..

Csak megjegyzem, nem olcsó ma sem a hálókocsis utazás.

2012. aug. 5. 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Ekkora országba lassított hálókocsis vonat? Oké, hogy este 9-kor felszállok rá Békéscsabán, de a hajnalon hajnalán érintett Győrnél jóval fontosabb célpontnak számító Budapestre és Szolnokra meg az éjszaka közepén érne a vonat. Akkor meg már az utasok túlnyomó többsége úgysem tudja kialudni magát, minek fizessen még hálókocsiért is?

Ettől függetlenül éjszakai vonatokra irányonként 1-2 pár erejéig a legtöbb fő vonalon lenne igény, legalább hétvégéken. De ezeket mesterségesen lassítani nem éri meg szerintem és hálókocsit sem biztos, hogy elbírna az utasforgalom.

2012. aug. 6. 00:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nem támogatnám. A vonat nem éjszakai melegedő, hanem közlekedési eszköz. A felhasználását is erre kell optimalizálni, ebbe pedig nem férnek bele a direkt lassan járó, alacsony kihasználtságú éjszakai vonatok. Mesterségesen lassítani nem is lehetne, mert akadályozná a forgalmat. Ez egy teljesen elvetemült ötlet.
2013. júl. 31. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!