Milyen az élet Budapest külvárosában?
Figyelt kérdés
Párommal Budapestre fogunk költözni, eleinte találnánk valahol lakást kibérelni de végül is szeretnénk házban élni a külvárosban. Az érdekelne, hogy milyen élni a külvárosban, mondjuk pl. Rákoscsabán? Gondolom ez olyan családias hely ahol alacsony a bűnözés és az utcák elcsöndesülnek este 6 után? Mennyire nehéz bejutni a központba a munka miatt, mennyi ideig tart?2012. jún. 16. 18:27
1/6 anonim válasza:
Hát csendesebb mint a belváros, de azért nem is falu. Alacsony bűnözést nem mondanám... Persze minden relatív, de itt is vannak bűncselekmények.
A közlekedés viszont katasztrófa-jellegű... BKV is elég ritka és nincs túl jól behálózva... Autóval meg állhattok a dugóban minden reggel minden este...
Rákoscsabáról van aki vonattal jár be Keletibe, az egész jó. És a BKV bérlet érvényes rá. Tudni kellene helyileg hova mennétek pontosan.
2/6 anonim válasza:
Én Budatétényben lakom, az is eléggé kint van, igaz nem pest. Itt igazából a tömegközlekedés jó, még hétvégén is 10 percenként járnak a buszok, és 2 járat is jár erre, amikkel más-más úton tudok a belváros fele eljutni igaz időben kb. mindkettő ugyanannyi. Hétköznap csúcsidőben meg átlagosan 3-4 percenként van egy busz, és kis plusz gyaloglással (kb. plusz 5 perc) egy olyan járat is elérhető, ami közvetlenül a belvárosba visz, igaz ez csak hétköznap csúcsidőben jár. Itt viszonylag nyugi van, de azért nem egy falu, pl. amikor igazán csönd van, akkor idehallatszik az M0-áson dübörgő kamionok zaja, plusz a Ferihegyről felszálló gépek is a ház felett repülnek el, sőt a Budaörsi reptérről is van, hogy jönnek errefele ilyen kis motoros repülőgépek. Igazából egyik sem zavaró (legalábbis személy szerint engem nem zavar), de olyan sosincs, hogy igazán totális csönd legyen. Bűnözés itt nem nagyon van.
3/6 anonim válasza:
Én a XVIII. kerületben lakom, Pestszentimrén. Ez egy igazi falu, helytörténészünk ilyen címmel írt róla könyvet: Falu a városban. A főútvonalak kivételével, ahol autóbuszok is járnak, nagyon csendes, jóformán csak kertes házak vannak. Bármelyik részéről rövid sétával el lehet érni egy olyan autóbuszt, ami bevisz közvetlenül a metróhoz. Onnét pedig már gyorsan eljutsz bárhová. Itt viszonylag olcsóbban is kapsz jó állapotú családi házat. Újabban vállalkozók építenek eladásra ikerházakat, különböző méretekben és egy ilyenre simán kapsz hitelt is. Konkrét kérdésre szívesen küldök további infót. Ne aggódj, nem vagyok ingatlanközvetítő, csak szeretem azt a helyet, ahol lakom.
4/6 anonim válasza:
Én főleg a budai külvárosi részeket ismerem, nyugisak, de sajnos általában elég sz.r a tömegközlekedés.
5/6 anonim válasza:
Én Csepelen lakom és az itteni életet talán Berlinhez tudnám hasonlítani, vagy az amerikai élethez, valami ismeretlen, de nem túl kicsi városban.
6/6 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Fantasztikus az élet a XVII. kerületben. Itt nőttem fel, azonban, ha csendes, nyugodt környezetre vágytok és jó közlekedésre, akkor Rákoscsabát, Rákoscsaba-Újtelepet és Rákoskertet javaslom. A kerület facebook oldala: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!