Budapestnek miért nincsen olyan bohém negyede, mint Párizsnak a Montmartre vagy Berlinnek a Prenzlauer Berg?
Mert hülyék vagyunk. Nincs egy egységes koncepció, értelmes városvezetés - már 100 éve - és tönkretesszük még azt az imázst is, ami megvolt.
Csak 1 példa: valamikor, nem is olyan régen a Vörösmarty téren sétálni lehetett, padokra leülni. Most? Zsibvásár, tele bódéval, vurstli lett belőle. Vagy menj végig a Nyugati aluljárón és kapcsolt vidékén ... vizesés az van.
A "nyócker" még a 60-as évek végén is egy hangulatos városrész volt ... most? Csikágó. Lehetne folytatni oldalakon keresztül.
Szerintem amúgy a Vörösmarty tér pont nem rossz...
Az általad felsorolt mulatónegyedeket nem ismerem, egyedül a londoni Soho-t ismerem, mint ilyet. Ha ilyesmire gondolsz, akkor tudom, miről van szó.
Egyébként szerintem nálunk is van hasonló, csak kicsiben. A Károly körút-Erzsébet körút, Rákóczi körút és kb. az Andrássy út által bezárt négyszög -tehát az egykori gettó- hasonló ehhez. Én csak romkocsmanegyednek hívom, mert egymást érik a romkocsma elnevezéssel illetett hangulatos szórakozóhelyek. Itt esténként mindig pezseg az élet, az Akácfa utca, a Király utca tele van kifőzdékkel, meg állandóan van egy csomó külföldi... szóval azért vannak itt is dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!