A hévre milyen jegy kell?
Budapest közigazgatási határán belül elég a vonaljegy/BKK bérlet. Közigazgatási határon kívül kiegészítő jegyet kell váltani, ami kilométerenként drágul. Ez a határ már rajta van a BKK oldalán található menetrendi táblázatokon. Pl. Örs-Gödöllő (8) vonalon a határ Ilonatelep. Odáig elég a vonaljegy, onnantól kiegészítő jegyet kell venni. Ezt vagy a szerelvényeken utazó jegyellenőrtől vagy automatából/jegypénztárból szerezheted be. Utóbbiban nem vagyok 100%-ig biztos, mert én eddig csak a héven vettem. Személy szerint mindig azt szoktam mondani, hogy mondjuk Szigetcsépről utazok egészen a Közvágóhídig. Az ellenőr/kalauz/nem tudom őt pontosan hogy nevezik tudni fogja, hogy hány kilométeres kiegészítő jegyre van szükséged. Kivesz egy papírt a kis táskájából, firkál rá valamit, talán ki is lyukasztja meg még talán bele is tép a szélébe a vonaljegyeddel együtt (a bérletedet nem fogja szétcincálni) és odaadja.
Na ha most megkérdezné valaki, hogy akkor megbüntet-e ha vonaljegyed sincs, amikor felszállsz, mert mondjuk olyan helyről utazol, ahol nem tudtál venni, azt nem tudnám megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!