Balatonnál hova érdemes elmenni? Milyen látványosságokat érdemes megnézni?
Melyik részére mégis? Keszthelyre? Legalábbis az van a címszavak közt..
Ez esetben ajánlanám a Keszthelyi-hegységet, van egy csomó kilátó benne, szép kilátás a Balcsira. Persze csak ha szerettek túrázni! Fentebb kicsit ott a Rezi-vár! Keszthelyen múzeumok, Ederics felé Afrika múzeum. Szent-György hegy, Badacsony, Szigliget... ezek mind gyalogtúrás csodás helyszínek!!!
ugyn még nem voltam ott, de a Kis-Balaton mellett a Matula bácsi kunyhóját is izgalmas lehet felkeresni!
(Tudod, Tüskevár... Úgy tudom lehet oda menni valami módon, nézz utána!)
Ha kirándulni is szeretnétek akkor az északi parthoz menjetek szerintem.
Balatonfüreden, Balatonalmádin, elég sok alátnivaló, és ott van tőlük nem messze Veszprém. Egy kicsit délnyugatfelé pedig ott a Badacsony, Szigliget, Tapolca, Sümeg.. ahol megint csakjókatlehet kirándulni.
A déli parton inkább fürdőzni lehet.. ott nem igazán vannak kirándulásra alkalmas települések (1-2 kivételével)
Keszthelyen gyönyörű szép a Festetics kastély, és benne a kiállítás.
Közel van Hévíz, ahol nem csak a fürdő nevezetes, hanem a település Egregy nevű városrésze is! Egregyből gyönyörű a kilátás, van egy XII. századi templom, és borospincék várnak finomabbnál finomabb borokkal. Nem muszáj autóval menni, hiszen a Keszthely-Hévíz-Keszthely buszjárat félóránként jár, és csak 10 percre van a két város egymástól.
Közeli település Cserszegtomaly, ahol olyan kilátó (Margit-kilátó) van, ami teljesen fából épült, és lift van benne!!
További csodás kilátók és kilátópontok a Keszthelyi-hg közelében: Festetics kilátó a Nagymezővel (Gyenesdiás), Kitaibel Pál kilátó (Vonyarcvashegy), Szent Mihály domb (Vonyarcvashegy), Szépkilátó (Balatongyörök, Batsányi-kilátó, Szigligeti Várhegy, Szigligeti Óvár. A tanuhegyeket, mint Szent-György hegy, Badacsony, Csobánc, Gulács nagyon ajánlom!!! Fantasztikus helyek, bazaltorgonákkal, szőlőkkel és erdőkkel.
Jó kirándulást nektek!
Üdv.: polarbeer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!