Tudnátok olyan helyet mondani, ami vízparthoz és a természethez közel van, hogy akár túrázni is lehessen?
Orfű, Abaliget. Van tó (strand), és ott a Mecsek kirándulni.
Én Balaton-felvidék párti vagyok, ha szerettek kicsit sétálni, szóval olyan 5-6 km még belefér, akkor erre fantasztikus helyek várnak rátok!! Minden tanúhegy újat, valami mást mutat!
Szigliget (vár, kastély, strand)
Badacsony (szőlők, bor, bazaltoszlopok, kilátók, strand, hajó)
Szent-György-hegy (szőlők, bor, barlang, bazaltorgonák, gyönyörű kilátás)
Csobánc (vár, a Föld legszebb kilátása ;) )
Ha már arrafelé jártok, ajánlom a Szentbékkállai kőtengert a Tapolcai tavasbarlangot, a Hegyestűt, és a Nagyvázsonyi várat, valamint a vár melletti kolostorromokat is. A Balaton meg ugye magától értetődő :) :)
Szinte minden faluban / városban találtok szállást, ha nem Balcsiparti, hanem felvidéki kis falut találtok, ami a tótól kb. 8-10 km, akkor ott nagyon olcsó falusi turizmus van, és kedvesek az emberek. Ajánlani tudom a falvak közül Káptalantótit, Nemesgulácsot, Salföldet, Kővágóörsöt, Köveskált, Dörgicsét. Nem ******-os szállodák, hanem olcsó, de (szerintem) minden igényt kielégítő vidékies családi házak.
Jó tervezgetést, és persze kellemes nyaralást Nektek!!
Üdv.: polarbeer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!