Nyáron is van diák bérlet?
én is Szegedre járok nekünk ragasztanak matricát....fősulin így van. általánosban/gimiben nem tudom...
3.voltam
Köszönöm a válaszokat! :)
Még azt szeretném kérdezni hogy van a bérlet mellé az az igazolás...
És ha én a nyáron ugy akarok utazni h pont más irányba mint amerre az szól... akkor csináltatnom kell egy ujat?Vagy pedig az nem kell hanem elég a bérlet meg a diákigazolvány...?
Szóval nem tudom h az a igazolás az a suli miatt van e...
hasonló kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__2..
távolsági bérletről lenne szó.?nem városi?mert távolsági utakhoz diák bérlet nincs,csak az iskola és a lakhely között, ezért kapod az igazolást.az bizonyítja h.neked ahhoz kell.
Én úgy tudom, hogy távolsági bérletre is jár diákkedvezmény, de csak 50%-os. Így aztán ami nálunk teljes jegy (9900 Ft), azt én megvehetem 990 Ft-ért, mert az iskola és a lakhelyem között van rá szükségem, viszont ha nem így lenne akkor 4950 Ft-ot kéne fizetnem. Most ebben kicsit elbizonytalanodtam, de nekem úgy rémlik, hogy ilyesmi lépett életbe, amikor megszűnt a 67,5%-os diákkedvezmény.
Ja, és nálunk még 16 éves korig nem kellett a diákigazolványt érvényesítettni, de én 90-ben születtem, így én 16 éves koromig voltam tankötelezett, akik 91-ben, azok már 18 éves korukig. Lényeg a lényeg 16 éves kor alatt biztos nem kell, utána meg érdemes megkérdezni, mert szépen büntetnek érte! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!