Szerintetek korrekt ez az összeg? (Debrecen Pécs)
Ketten mentek?
Pécs-Debrecen most úgy kb. tippre olyan 350 km körül lehet (autópályán több + ott autópálya matrica is kell). Egy átlag autó 6-7 liter körül fogyaszt 100-on --> 22-23 liter benzin alsóhangon (ennél inkább csak több), ez úgy oda-vissza, azaz durván 45 liter benzinre van szükséged (dízel autó esetén most még tán kicsit rosszabbul is jössz ki), ez így alsó hangon 18 ezer forint. Természetesen ennél fogyaszthat többen az autód, lehet dízeles ami szintén plusz költség, kalkulálhatsz az autód kopásával, vagy mehettek autópályán, aminek plusz költségei vannak. Összegezve a 14 szerintem kicsit magas, 10-12 között lenne reális.
7,2 fogyaszt az autóm és nem autópályán megyünk, mert úgy 450 km + matrica. 370 km egyébként az út.
Szerinted tényleg sok ez a 14? Most 400 ft azért egy liter üzemanyag és ketten megyünk + én bedobom az autóm.
Általában az útiköltséget felezni szokták, hiába a te autód, ha egyedül mész akkor is 14 az út, ha ketten akkor is. Meg amúgy is 4 ezerből lejön vonattal, szóval ez sok, ha ebbe belemegy a csoptársad, akkor igencsak buta lehet.
Szóval olyan 7 ezer lenne a reális, ha megéri neki 3 ezret, hogy gyorsabban leér.
Bocs, de oda vissza útról van szó, olvasd már el normálisan a kérdést.
Egyébként jártál már 400 km-el arrébb egyetemre?
Jegy oda vissza 14 e + metró jegy Pesten, szállás 3500/éj/fő (ez a legolcsóbb) + kaja. Egy út 20 e-be van és akkor 2 napot utaztál jóformán, lenyomsz egy vizsgát és haza.
Csak példálózva.
Debrecen - Pécs 8:16 - 14:40 IC 3280.-
4:20 - 13:04 2920.-
Pécs - Debrecen 18:49 - 6:29 2980.-
Metró Bp. Keleti - Déli 0:14 190.-
Reggel indulok, délután vizsgázom, este vissza, reggel otthon. utiköltség: 6080.- IC-vel rövidebb és + 720.-
Kaját akkor is eszem, ha nem utazom, nem vizsgázom.
Veled akkor sem mennék, ha te fizetnél.
Jártam Nyíregyen vonattal és oda-vissza az út IC-vel 8 ezerből kijön. Mivel diákok vagytok, ezért jár a diák kedvezmény, enélkül természetesen drágább.
Igaz 7 óra az út csak oda. Ha Pécsre jártok suliba tuti van albérlet vagy hasonló, ha levelőzösk vagytok a MÁV-bérházban 2 ezer körül van egy éjszaka. Szóval ha 1 napra megyek vizsgázni és nincs albi sem ismerős, akkor is a hétvégét megússza kb 10 ezerből oda-vissza.
Érdekes, hogy egy egyszerű kérdésből vitát lehet szítani, mint már erre az oldalra jellemző is.
Nekünk nincs diákkedvezményünk, így jobb ha ehiszed, hogy 14 e jön ki a jegy IC-vel oda-vissza. Ezt a csoporttársam mondta (aki jön velem).
A kérdés az volt, hogy korrekt e, erre sok taknyos leoszt, (tisztelet az elsőnek), mert nem tudtam igazán hogy oldajam meg, hogy jó legyen.
Nem akarom meghúzni ezért kérdeztem meg.
Mindenki felfogta a pici agyával?! Köszönöm.
Egyébként az első válaszoló hatására (akinek mégegyszer köszi, hogy normális választ adott) úgy döntöttem, hogy teletankolom az autót, lenullázom és meglátjuk oda vissza mennyi jön ki, ez osztva kettővel és mindenki happy.
Szánalmas patkányok vagytok!
Nem ülnél be a kocsimba, kinyalhatod, nem vagyok rászorulva, hoyg utitársakat vegyek fel. Te gyökér!!!!
Kedves utolsó!
Mi vagyok én taxi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!