Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » A Magyar Államkincstár által...

A Magyar Államkincstár által kiadott hatósági igazolványt ki igényelhet?

Figyelt kérdés

Barátnőm testvére lisztérzékeny ,ő kapott 90%-os utazásra jogosító kártyát, unokatesója asztmás (ami megjegyzem csak akkor jön elő ha háziállat van a közelébe) ő is kapott!

Anyukám cukorbeteg és szeretném kérdezni ,hogy erre lehet-e igényelni illetve online igénylést hol lehet beadni? Van 90%-os utazásra jogosító papírja amit pecsételnek a buszon de a kártya jobb lenne szerintem mivel sokszor utazik !? Szóval a kérdésem az lenne,hogy cukorbetegek igényelhetik-e ezt a fajta kártyás támogatást utazáshoz?

2011. aug. 9. 08:30
1 2
 11/20 anonim válasza:
Én is asztmás vagyok és megkaptam a kártyát.Csak azt nem tudom hogy a kísérőm az ki lehet? mert az is kedvezményre jogosult utazásnál.De elmúltam már 18 éves.
2012. júl. 25. 14:18
 12/20 anonim válasza:
100%

Az barmok a szociális irodában azt a tájékoztatást adták, hogy csak nyugdíjas bérletet vehetek.

A leszázalékolási papírok szerint védendő fogyasztók vagyunk, továbbá utazási kedvezménye vagyunk jogosultak.

A kétszer 25650 Ft-ból nem tudjuk a jelenlegi áron 2*3850 Ft-os bérletet megvenni.

Így is 1 millió feletti tartozásunk van, különben már éhenhaltunk volna.

Kapunk még ~7000 Ft lakásfenntartási támogatást, amit a 23 000 Ft-os bérleti díjból vonnak le (egy romos önkormányzati házban lakunk).

Továbbá (elvben) kéthavonként igényelhetünk átmeneti segélyt. Ez 2007-ben 14-25 ezer Ft volt.

Most itt a kerületben 7,1 ezer Ft-ban maximalizálta a Fideszes vezetés. A gyakorlatban bármekkora tartozásunk van, fixen 5 ezer Ft-ot utalnak, erre rákérdezve azt a választ adták, hogy ha bejelentjük újra a helyzetet, méltányosságból megadhatják a további 2 ezer +100 Ft-ot is.

Szóval szociális háló magyarországon = 0

A kérdésem az lenne, hogy nekem jár-e a MÁK kártya?

Ugyanis állandóan küzdenem kell az ellenőrökkel (Már amikor ki tudok mozdulni a lakásból. Volt, hogy 14 hónapig nem tudtam).

Most egy ellenőr srác, akit elküldtem az a k**** anyjába, leszállt velem a villamosról és azt a tájékoztatást adta, hogy ebben a helyzetben igényeljek MÁK kártyát az államkincstártól, és akkor ingyen utazhatok a BKV-n, távolsági közlekedésben pedig 90% kedvezményt kapok.

A hozzászólások alapján viszont nem vagyok biztos benne, hogy igazat mondott.

36 éves vagy, a betegségem ~30 éve alakult ki.

3 éve vagyok leszázalékolva, pszichés alapon (paranoid pszichózis, szociális fóbia, borderline személyiségzavar).

Most akkor a háziorvost kell megkérnem, és ő megírja majd a papírokat az Államkincstárnak, ők meg elküldenek még egy orvosszakértői vizsgálatra? (nemrég voltam, mert gondokságot kezdeményeztek nálam, ősszel meg mehetek az újabb felülvizsgálatra).

2013. jún. 12. 20:14
 13/20 anonim válasza:
A barmok a szociális irodában...
2013. jún. 13. 05:13
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. jún. 13. 08:38
 15/20 anonim válasza:

[link]

Ez alapján hazudott az ellenőr srác.

2013. jún. 13. 22:19
 16/20 anonim válasza:
84%
Küld el a büdös p@csába az ellenőröket!
2013. jún. 13. 22:21
 17/20 Dodge válasza:
A cukorbetegségre is jár 2 ismerősöm is cukorbeteg és mindkettőjüknek van ilyen kártya.
2013. aug. 30. 11:49
 18/20 anonim válasza:

Ők nem iskolások?

Mert akkor lehet, hogy:

"szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül. "

2013. szept. 10. 07:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Örökölt genetikai betegségem van. Kiderült " súlyos fogyatékoságnak számít adókedvezménnyel ". Azt sikerült elintézni. Körzeti doki adta ki.

Hallomás után nyomozni kezdtem abba, hogy kaphatok e utazási kedvezményt. Helyi járatra ingyenes, távolságira Máv / Volán, 90 % és 1 kisérő. Aki általába " bárki " lehet. Házastárs, gyermekünk, szülőnk, és nem családtag, ismerősöd.

( alapítvány oldalán olvastam hogy az önkormányzaton intézik. de nem ott mert bent voltam a MÁK - nál )

Sokan vacak keresettel rendelkezünk. Nem tudta megvenni a bérletét egyik kolléganőm. Hallássérülteknek is jár. Van egy ilyen kolléganőnk. És bizony megsegíti íly mód. Kisérőként kell a sofőrnél szólni. Első ajtós felszállás van a kisvárosomba.

2015. szept. 14. 06:24
 20/20 anonim ***** válasza:

I/ 1 háziorvos

I /2 beutaló NRSZH szakvizsgálatra

ha a minősítés D, E akkor jár

--

II): ezekben az esetekben is : [link]

viszont fogy tám csak alábbiak szerint:

[link]

2017. márc. 2. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!