Miért tart ott Esztergom ahol tart?
A héten Esztergomban voltunk nyaralni.
Kb 5 éve voltam azelött ott. Akkor egy csodálatos, tiszta, gyönyörű város benyomását keltette. Ezzel együtt éjszakia élettel a főtéren, nappal pedig tömegnyomorhoz elegendő túristával a bazilika elött.
Hétfőn mikor megérkeztük egy teljesen más város fogadott.
A szépen levágott gyep helyett méteres gaz, csodás főtére helyett elhanyagolt városközpont (adventi (!!!) bódékkal, nem működő szökőkúttal). A bazilika elött lényegesen kevesebb túrista. Az ájstzakai élet átment Párkányba. Eddig mikor a Felvidékre mentem, "balkáni körülmények" fogadtak. Idén, rosszúl éreztem magam mikor átjöttem a Mária Valéria hídon a hazai oldalra. Nem a Tótok lettek szebbek, el van hanyagolva a város. A város ami történelmileg egyik legfontosabb városa Magyarországnak.
Mi történt? Nem lehetne ezzel valamit kezdeni?
A városunk eladósodott, hála a drága polgármestereinknek!!
" A Meggyes Tamás fideszes polgármester által vezetett önkormányzat összesen mintegy 20 milliárd forintnyi svájci frank alapú hitelt vett fel, és akkora az eladósodottság, hogy nem biztosított a város működőképessége. "
Nincs pénz arra, hogy nyírják a füvet, nincs pénz a szórakozásra, és még a BUSZ KÖZLEKEDÉS is MEGSZŰNT, mert nem fizettek a Volánnak éveken keresztül.
Így akinek nincs autója, pl. sok nyugdíjasnak és diáknak, ha akar ha nem, kénytelen gyalogolni, mert mással nem igazán tud közlekedni max bicajjal.
Gondolom mindkét válaszadónak igaza van. Tehát politikai harcok, és eladósodás..
Szégyen hogy hétköznap a bazilikát ki sem világítják! Hétvégén is tán fél órára, de a vár részt akkor se.
Ezek ellen nem lehet valamit tenni? Petíciót benyujtani, aláírást gyűjteni? MIóta megy ez a leépülés?
* Második vagyok
Én itt élek a városban, és képzeld el, hogy még világítás sincs egyes utcákban mert most azzal is spórolnak. A Bazilika világítása mellékes ahhoz képest, amikor este korom sötétségben kell eljutni haza.
Magyarul Esztergom olyan nagy sz@rban van, hogy ezen már csak a csoda segíthet. Sajnos! :( A Bazilikától jobbra a kis hegyen van egy templom;
Erre gondolok. Tegnap felsétáltunk a párommal és olyan szinten benőtték a tüskés bokrok, hogy a központ felőli oldalon nem tudtunk lemenni! Mi is meglepődtünk rendesen, nem számítottunk erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!