Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Távolsági buszon a sofőrtől...

Távolsági buszon a sofőrtől kell venni a jegyet, vagy van pénztár?

Figyelt kérdés
Nincs nagy tapasztalatom ebben. Életemben, ha kétszer utaztam távolsági buszon, lehet sokat mondok. Budapestről a Népligetből indulnék vidékre. A másik, hogy igencsak nagy csomagot vinnék magammal. Láttam, hogy van a busz oldalában csomagtartó, ha leszállnék, akkor oda kell menni a sofőrnek szólni, hogy kérem a csomagomat, vagy magamnak kell kivenni? És csak annyi még, hogy bemondják, hogy hol vagyunk, vagy nézzem az órámat és a beérkezési idő alapján lőjem be magamnak? Előre is köszi Mindenkinek. :-)
2011. júl. 21. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:

A végállomásokon a pénztárban kell jegyet venni, ha közbeeső állomáson szállsz fel, akkor a sofőrtől.

Mielőtt felszállnál szólni kell a sofőrnek, hogy rakja be a csomagtartóba a csomagodat, és leszálláskor neki kell kivennie onnan! Ha magad teszed be, akkor nem vállalnak felelősséget érte!

A legtöbb buszon már bemondják a megállókat, de ha mégsem akkor megkérdezed a többi utast...

Az ablakon is nézelődhetsz, akkor látod is, hogy épp merre jártok!

:)

2011. júl. 21. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Ennél pestiesebben nehezen fogalmazhattad volna meg a dolgot. Először a pestiek által "vidéknek" nevezett hatalmas sivatag apróbb részekre tagolódik, nem ártana ha megadnád milyen busszal mész, ugyanis a gyorsjáratokra (pl.: szekszárdi) célszerű elővételes jegyet váltani, amit legkésőbb az indulás előtt fél órával tehetsz meg a Népligetben vagy az interneten, ugyanis nem mindig marad rajta elegendő szabad hely. Kevésbé forgalmas járatokra általában a sofőrnél is kapsz minden további nélkül jegyet. A csomagtartó használatánál van olyan sofőr aki minden megállóban leszáll megkérdezi kinek van csomagja (ált akkor ha messze megy a busz, hiszen akkor a többség csomaggal van), de a többségre ez nem jellemző, így a csomagtartó önkiszolgáló. Azt szintén nagyon kevés (úgy 10-ből 1) sofőr mondja be, hogy melyik állomás következik, de azért egy távolsági busznál ha kifelé tekintgetsz az ablakon néha útközben akkor eléggé jól belőheted, hogy hol vagy. Nem érdemes a dolgot a menetidőre bízni, mert a távolsági buszok bizony sok sok késést össze tudnak szedni.
2011. júl. 21. 22:16
 3/5 anonim válasza:
Távolsági buszon a sofőrtől kell megvenni a jegyet. Én még nem hallottam olyat, hogy valahol előre meg lehetett volna venni jegypénztárban.
2011. júl. 21. 22:26
 4/5 anonim ***** válasza:
62%
Ha egy nagyobb állomástól indul akkor helyben kell venni jegyet, persze ha van ott erre lehetőség. Ha nincs akkor a sofőr is adhat.
2011. júl. 21. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen lehet elővétben is jegyet venni és a buszon is. Annyi van pl mikor Pestre mentem úgy ment a dolog, hogy először berakták a csomagokat, majd az elővétes jegyesek szállhattak fel, majd azok akik a sofőrnél vették.

Visszafele gyorsjárattal jöttem, arra csak elővétes jeggyel lehetett felszállni (Szekszárdig).

De ha másfele is mész, akkor is célszerű elővétbe venni.

Az meg hogy hol szállsz le azt neked kell figyelned. A hosszabb járatok a nagyobb városokban állnak 5-10 percet,, attól függ, hogy állnak menetidőben.

Pl Pécsről Szeged felé van Baján és Mohácson is pihenő. De ha ilyen köztes helyen akarsz leszállni akkor neked kell figyelni a táblákat, meg az órát.

2011. júl. 23. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!