Vonatra csak célállomás előtti állomásig megvenni a jegyet? Gáz?
Hát ha nem naponta csinálod, akkor nem gáz, mert nem ismernek fejről a kalauzok...
Ha épp még leszállás előtt jön kalauz, akkor eljátszod, hogy alszol és úristen, nagyhalál, hogy most mi lesz, mert fennmaradtál, stb.
Én is csináltam nem egyszer, mégpedig mindennapos vonalamon pesti irányba. Ugyanis idegesít, hogy 61 kilós távra annyit kell fizetnem, mintha 70-et mennék. Egyszerűen felháborító, ezért néha alkalmazom, viszont nem mindig, mert ahhoz már nem lenne idegzetem.
Van, hogy a kalauzokat is ellenőrzik, ők az ellenőrök. És csoportosan támadnak, olyankor nincs menekvés. De ez persze nem mindennapos.
Kalauz általában egyszer kéri igen, és ha sokan vannak a vonaton, akkor nem fog emlékezni, hogy épp a te jegyed meddig szól. De ha nagyon kevesen, és unatkozik és ezért megjegyzi, akkor érdeklődhet...
Azért a 70 vagy 160 km egyáltalán nem mindegy. 1-2 megállót még el lehet bliccelni és kőkemény horkolást színlelni. De többet nem nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!