Budapesten hova érdemes menni 1 napra kirándulni?
2 felnőtt,1 gyerek.
Minél többet valaki felsorolna?Esetleg valami honlap vagy link? Állatkert és vidámpark kizárva!Valami olcsóbb,de látványos hely,múzeum,egyéb szórakozás.
Müködik még a Budai vár alatt az a labirintus,(amiben egy szökőkútból bor folyik)?
Igen müködik. èn a következö egynapos túrára szoktam vinni a külföldi ügyfeleinket vagy barátainkat, néha magyarok is velem jönnek és meglepödnek mennyi látnivaló van Pesten.
Budavár mellett parkolunk le és onnan indulunk a Moszkvatéri fökaputól(bécsi kapu). A várban elmutogatom a fontosabb látnivalókat, és lemegyünk a labirintusba, aztán a Mátyás templom, halászbástya, képek a parlamentröl stb... Aztán a palota kívülröl. Lemegyünk siklóval a Klark àdám térre ott átsétálunk a Lánchídon és el sétálunk a Bazilikáig, ott felmászunk a toronyba aztán kisétálunk a parlamenthez ahol már be jelentkezünk elötte egy héttel parlament látogatásra. (ide elöre bekellet jelentkezni régen és magyaroknak ingyenes)
aztán Metróval vissza a Moszkvatérre, és vissza az autóhoz. Köv állomás Opera ház ahova szintén be lehet menni megnézni (nagyon szép) és onnan autóval ki a ligetbe, ott leparkoltunk és ott kajáltunk egy nagyot és irány a hösöktere. Aztán naplementére fel a citadellához.
Ilyen nagy kört csak egyszer csináltam, álltalában csak fél napok állnak rendelkezésre, olyankor az operát vagy hösökterét kiveszem vagy nem libegözünk.
A lényeg az hogy ne csak menyjél lássál is. Vagy is elöre olvass utána mit fogsz látni és a gyereknek is el tudd mondani mit is lát az ö értelmi szintjén. (ez függ a gyerek korátol). Ja és a nyitvatartásrol esetleges idegenvezetésekröl pl parlament, operaházrol elöre érdeklödtem a neten.
Szilvásvárad, Egertől 25 km. Van Magyarországon egyedüli csöves bob, és van honlapja is a településnek, a levegő és a csend megfizethetetlen, és olcsó a szállás, és a kaja!
Vannak lovak, muflon, ...
Írj privit, ha segítség szükséges, itt lakom!
Kedves előző hozzászóló, azzal kezdi a kedves kérdező h BUDAPESTEN hova érdemes menni.
Szerintem a labirintus nagyon szuper lenne, a kisgyerek is élvezné. [link]
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
Utána nézek mindennek és köszönöm a jobbnál jobb tippeket,ötletket.
3. válaszoló Biztosan nagyon szép hely Szilvásvárad,de most még meg kell húznunk a nadrágszíjat,majd esetleg nyáron visszatérhetünk a témára.
Még egyszer köszönöm mindenkinek,esetleg még múzeumötleteket is szívesen vennék :-)
OK.Bocsi, későn észleltem,hogy Bp.-en, sorry!
Ott a Margitszigetre, és az Állatkert, Vidámpark, nem tudom nyitva van-e már az utóbbi, Libegő,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!