Hogyan juthatok el Debrecenbe?
Most írtam a schengeni határokról pályázatot! :)
"A külső határokon, Horvátország, Szerbia és Ukrajna felé, mindössze az úti okmányt és a személyazonosságot ellenőrzi a határőr."
Vasúton: "Az ellenőrzés a Schengeni állam területén található első érkezési vagy utolsó indulási vasútállomáson, peronon, vagy a vonaton menet közben végezhető el. Biztosítani kell, hogy az utasok a vonat teljes ellenőrzése alatt nem hagyhatják el a szerelvényt, illetve új utasok nem szállhatnak fel arra."
Fontos, hogy legyen nálad személyazonosító igazolvány!
Szerintem igencsak bakot lőttek az előttem szólók...
Vízum nélkül utazhatnak Magyarországra az EU-, illetve EGT-tagállamok állampolgárai (Norvégia, Izland, Liechtenstein), valamint az Amerikai Egyesült Államok, Andorra, Argentína, Ausztrália, Brazília, Brunei, Chile, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Hongkong (csak akik rendelkeznek a „Hong Kong Special Administrative Region” útlevelével), Horvátország, Izrael, Japán, Kanada, Koreai Köztársaság, Makaó (csak akik rendelkeznek a "Regio Administrativa Especial de Macau" útlevelével), Malajzia, Mexikó, Monaco, Nicaragua, Panama, Paraguay, Salvador, San Marino, Svájc, Szingapúr, Új-Zéland, Uruguay, Vatikán, Venezuela állampolgárai. Vízummentesek az EGT-tagállamok állampolgárainak családtagjai, amennyiben rendelkeznek az EGT-állampolgár családtagja számára kiállított tartózkodási kártyával, vagy valamely schengeni tagállam által kiállított tartózkodási engedéllyel.
Vagyis Ukrajnából a belépéshez a fenti tájékoztatás alapján VÍZUM szükséges!!! A vízumkiállításának feltételeit a [link] honlapon megtalálod.
Meghívólevél nem árt ha van.
Azért ne ijedj meg!
Én nem ismerem a szabályokat, de szerintem nincs olyan komoly vízumkötelezettség, mint mondjuk az USA-ba. Azt tartom valószínűnek, hogy a határon jobban ellenőriznek, és ha kell vízum, azt a határon megválthatod. Nem hiszem, hogy komolyabb akadályokba ütköznél. De érdemes utánanézned (esetleg kérdezned) az előttem említett oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!