18 éves kor alatt, felnőtt kísérő nélkül megszállhatok hostelben?
Figyelt kérdés
Egyáltalán hogyan működik ez az egész? Még sosem utaztam úgy, hogy kellett volna szállás, ezért tapasztalatlan vagyok e téren. Lássatok el légyszi pár jótanáccsal. : ) (Egyébként Budapestre utazom.)2011. ápr. 1. 21:05
1/6 anonim válasza:
Főszabály szerint nem lehet, egyébként nem tudom, helyfüggő, hogy nézik-e, ki hány éves.
2/6 anonim válasza:
Én nem tudok semmi olyan szabályról, ami ezt tiltaná.
3/6 anonim válasza:
18 éves kor alatt szerződést nem köthet érvényesen, a szállásfoglalás is egyfajta szerződéskötés, a szülő beleegyezése kell hozzá. Gyakorlatban nem tudom a szállodák ezt mennyire veszik komolyan, ennyi. (első voltam)
4/6 anonim válasza:
Érdekes gondolat, de akkor ennyi erővel egy vonat- vagy buszjegyet se vehet magának?
5/6 TWIO válasza:
Nem, a törvény úgy szól, hogy a "hétköznapi szerződéseket" egyedül is megkötheti. (Vásárolhat boltban, felszállhat tömegközlekedésre, miegymás 18 év alatt.) De úgy hiszem, ez már nem hétköznapi szerződés kategória. Érdemes a hellyel konzultálni, szerintem is egyéni, mennyire veszik komolyan. Fő szabály szerint szerintem sem lehet. Írj egy e-mailt nekik.
6/6 anonim válasza:
Foglaljon szállást a szülő a te nevedre. (Persze, ha tudnak a kis kiruccanásodról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!