Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért mennek olyan sokan...

Miért mennek olyan sokan Budapestre vidékről? Szinte a környező ismerőseim lassan már mindegyik oda megy és ott is marad. Micsoda budapest valami mágnes?

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 01:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is vidékről költöztem fel. Jobbak a lehetőségek, több munka van, fejlettebb infrastruktúra, több kultúrális program.

Én ezek miatt költöztem.

2011. márc. 9. 09:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Sokkal több Budapesten a lehetőség, én is fél éve költöztem fel vidékről. Több a tanulási és a munka lehetőség a legtöbb szakmában. Míg vidéki nagyvárosban a szakmámmal valószínű hónapokig, sőt akár évekig is állást kereshetnék és akkor se biztos, hogy számomra megfelelőt kapnék (programtervező informatikusnak tanulok), addig itt Pesten minden tele van ilyen jellegű álláshírdetésekkel és több pénzt is ajánlanak mint vidéken. Ebből következően (több munkalehetőség, magasabb fizetések) és úgy látom, hogy alapvetően magasabb itt az életszínvonal. Meg amúgy is több a szórakozási lehetőség és minden egyéb. És ha az ember akar itt is találhat nyugodt helyeket (város szélén vagy elővárosokban), ahol olyan lakni, mintha vidéken lenne.
2011. márc. 9. 09:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is Bp-n tervezek lakást venni, erre spórolok iszonyatosan. Miért?

A falunkban az önkormányzaton kívül van egy iskola és néhány bolt. Egyrészt ezeknél nincs munkalehetőség, másrészt halálra unnám magam ott.

Eddigi pesti munkahelyeimet napi 3-4 órás utazással elértem, tehát működik az ingázás. Azonban ennek több hátránya van, mint előnye.

-Teljesen kimeríti az embert. Mire este hazaérek, csak arra van energiám, hogy megfürödjek és menjek aludni. Egy pesti munka után (kivéve ha nem a város teljesen másik végében dolgozik,) nagyon hamar hazaér. Ekkor még este elmehet moziba, színházba, vásárolni, ügyintézni, stb...

-Sok pénzbe kerül az utazgatás. Egy pestinek elég megvenni a BKV bérletet. Nekem a BKV-n felül még 42000 ft havonta a vonatbérlet... (Ennek 86%-át fizeti néhány munkahely, de nem mindegyik.)

-Ismerkedni, barátokkal kapcsolatot tartani, stb, erre is kevesebb a lehetőség.

És sajnos a munkahelyek nem is szeretnek vidékieket alkalmazni. Csak az jut eszükbe, hogy fizetni kell a bejárását, biztos el fog mindig késni, úgyis keres magának közelebbit, stb. Közbe ez nincs így. Azért az nem rendszeres, hogy egy vonat késik, a vidéki ember pedig sokkal dolgosabb és pontosabb. De ezt csak az tudja, aki vidéki, vagy már dolgozott vidékivel.

Úgyhogy állásinterjúkon a vidéki kénytelen pestinek álcázni magát... De én már ott tartok, hogy tényleg akarok pesti lakást venni, mert belefáradtam mindenbe. Majd ha ez meglesz és lesz biztos munkahelyem és talán családom, akkor majd újra a vidék lesz a fontos és a cél.

2011. márc. 10. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!