Milyen érdekes programokat ajánlotok Egerben osztálykirándulás céljából?
Tervezve május közepére van az osztálykirándulás, péntek-szombat-vasárnap, így a programok nem tudom mennyire vannak korlátozva.(?)
Milyen jó programokat, érdekes látnivalókat tudnátok ajánlani?
Egri vár, Dobó tér, minaret, csillagvizsgáló, Gárdonyi sírja, ezek amolyan 'alap' programok:)
Mindenki volt már Egerben, de persze megnézzük ezeket is, de ezért kérdezem az 'érdekesebb' látnivalókat, programokat. Olvastam valahol, hogy van szemfényvesztő Egerben. Ez állandó jellegű? Mennyibe kerül? Hol van? (neten nem igazán találtam meg) Ehhez hasonló programokat tudnátok még mondani?
Köszönöm szépen!
17/L
A szemfényvesztésről itt találsz infót: [link]
És szemfényvesztés kiállitásként keress úgy biztos találsz róla mást is!
Aztán ott a marcipánia, érdekes kis hely az is.
És a kisvonatozást sem hagynám ki, ha nem egri lennék :) Ez a Dobó térről indul, városnézés, a végállomás a Szépasszony völgy, gondolom vannak az osztályban már olyanok akik betöltötték a 18-at, ők beiktathatnak egy kis borkóstolást is ;) ha ezt lehet... De lehet a Szépasszonyvölgyb
ben bográcsozni vagy sütögetni is, nem csak borozni :)
A csillagvizsgáló és a varázstorony, ami szerintem kihagyhatatlan, a camera obscura, ezt érdemes megnézni, ha jól tudom máshol nem igazán van ilyen.
És ha már vár akkor az éremverde is érdekes hely és jófej pasas az "éremverő-mester", izgalmas sztorikkal és hatalmas tudással :)
Város a város alatt nevű kiállítás, az egykori érseki pincerendszer egy részét lehet megnézni( bár nem tudom mennyire érdemes, nem voltam de tuti a meleg ruha oda :) )
Itt találsz bővebben dolgokat a kiállitásokról, ilyesmikről: [link]
Ha esetleg templomot is akartok látni: Bazilika, rác templom, minorita templom (Dobó téren-itt lehet kívánni valamit, bedobod a kis cetlidet, aztán imádkoznak érted--sztem nem vmi szorgalmasan mert nem sikerült a nyelvvizsgám :))
Megnézhetitek a strand környékét, ha be nem is mentek, Itt van az érsek kert( fotózkodós szökökuttal), nem messze tőle a Szent József park Eger híres forrásvizével(iható)
Igazából Eger ennyi, amit egy kiránduló megnézhet, vagy meg akar nézni, illetve nem tudom milyen kirándulásra jöttök, sok program gyorsan, vagy egy kis lazítás is belefér :)
Kérdezz amugy bátran, egri vagyok és idegenforgalon végeztem, ha tudok segitek!!!
nagyon szépen köszönöm :))
írtam, hogy 3 napra megyünk, és csupán 2 órányira lakunk Egertől, szóval mondhatni elég ráérős lesz :)
Hú a Második Válaszoló nagyon jókat ír!!!
Ezt muszáj kiemelnem belőle:
"A csillagvizsgáló és a varázstorony, ami szerintem kihagyhatatlan, a camera obscura, ezt érdemes megnézni, ha jól tudom máshol nem igazán van ilyen. "
Nagyon izgalmas dolog ez a camera obscura, én annyira élveztem! A tizenévesek meg főleg rajonghatnak érte, tényleg menjetek el oda!!! :-)
Németországban láttam még olyat az egrin kívül. Meg Pesten az egyik híd tetején van camera obscura-szerű jelenség. Talán a Szabadság-hídon(?). A hídszerkezeten van egy pici lyuk, és aki bent van a hídban, az ott bent a sötétben látja a "falon" az alatta menő autóforgalmat. Viszont oda csak kivételesek juthatnak be, így be kell érni az egrivel, de hát az meg még jobb, mert épített!!!
:-)
Köszönöm válaszod :))
3 napban hogy hangzik ez?
szemfényvesztés
marcipánia
szépasszonyvölgy
egri vár
dobó tér
minaret
érsekkert
kispréposti palota
szent józsef gyógypark
tűzoltómúzeum
(ha addig felújítják, a csillagház)
Szerintem bele fog férni, minden közel van mindenhez, szóval nagy távolság csak a Szépasszonyvölgy, kisvonattal persze nem, de gyalog sem vészes, persze nem magassarkúban kell menni :)
Csak ugye arra kell figyelni, hogy péntekre kerüljön az ami hétvégén nincs nyitva, de telefonon gondolom ugyis érdeklődtök a nyitvatartásokról, lehet be is kell jelentkezni csoportnak előre, tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!