Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Ha 2 ember ugyanoda megy...

Ha 2 ember ugyanoda megy taxival, akkor 1, vagy 2 menetdíjat kell fizetni?

Figyelt kérdés
Pl.:ha egy embernek 3000,akkor ugyanoda 2 embernek is 3000,vagy 6000 a menetdíj?
2011. jan. 21. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:
A menetdíj nem személyre vonatkozik, hanem az autóra. Tehát összesen azt a díjat kell fizetni, amit az óra mutat (feltéve, hogy egy autóval utaznak :) ).
2011. jan. 21. 20:22
 2/5 Bocipók ***** válasza:

Kilóméter után kell fizetni, nem a személyek száma után.

Azért figyeljetek, hogy bekapcsolja az órát.

2011. jan. 21. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam szólni a taxióráért. Ha nem kapcsolja be, nem fizetek. Legközelebb már tudja, ki vagyok, és bekapcsolja.
2011. jan. 21. 20:49
 4/5 anonim válasza:

alapdíj + kilométer díj van, mindegy hány főre.

Bizonyos esetekben lehet fix a tarifa, pl reptérre budáról fix 4800 Ft, stb.

Előttem szólónak üzenem: sztem te se vagy korrekt ha egyáltalán nem fizetsz, hisz igénybe vettél egy szolgáltatást. Akkor még mindig korrektebb az óra be nem kapcsolása esetén,hogy annyit fizetsz amennyi szerinted megfelelő.

2011. jan. 24. 16:22
 5/5 anonim válasza:
én még azt szoktam beüléskor fixálni,hogy meddig tart a Budapest, és mettől van a dupla (vidék) tarifa. Mert mi Bp mellett Vecsésen lakunk, és előre megbeszéljük, hogy melyik "Budapest vége" táblától duplázunk.
2011. jan. 24. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!