Ha 2 ember ugyanoda megy taxival, akkor 1, vagy 2 menetdíjat kell fizetni?
Figyelt kérdés
Pl.:ha egy embernek 3000,akkor ugyanoda 2 embernek is 3000,vagy 6000 a menetdíj?2011. jan. 21. 20:17
1/5 anonim válasza:
A menetdíj nem személyre vonatkozik, hanem az autóra. Tehát összesen azt a díjat kell fizetni, amit az óra mutat (feltéve, hogy egy autóval utaznak :) ).
2/5 Bocipók válasza:
Kilóméter után kell fizetni, nem a személyek száma után.
Azért figyeljetek, hogy bekapcsolja az órát.
3/5 anonim válasza:
Én nem szoktam szólni a taxióráért. Ha nem kapcsolja be, nem fizetek. Legközelebb már tudja, ki vagyok, és bekapcsolja.
4/5 anonim válasza:
alapdíj + kilométer díj van, mindegy hány főre.
Bizonyos esetekben lehet fix a tarifa, pl reptérre budáról fix 4800 Ft, stb.
Előttem szólónak üzenem: sztem te se vagy korrekt ha egyáltalán nem fizetsz, hisz igénybe vettél egy szolgáltatást. Akkor még mindig korrektebb az óra be nem kapcsolása esetén,hogy annyit fizetsz amennyi szerinted megfelelő.
5/5 anonim válasza:
én még azt szoktam beüléskor fixálni,hogy meddig tart a Budapest, és mettől van a dupla (vidék) tarifa. Mert mi Bp mellett Vecsésen lakunk, és előre megbeszéljük, hogy melyik "Budapest vége" táblától duplázunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!