Merre kiránduljunk az őszi szünetbe?
Nyissátok ki Magyarország térképét, és legalább az útirányt döntsétek el.
Mecsek? Zselic? Őrség? Bakony? Vértes? Gerecse? Pilis? Visegrádi-hg? Börzsöny? Cserhát? Mátra? Bükk? Stb amiket kihagytam... Ha mondasz egy tájegységet, könnyebb tippet adni!
Pl. Aggteleki-karszt? Szögligeten tudok egy olcsó szállást, onnan jókat lehet túrázni, még Szlovákiába is át lehet menni, barlangba is elugorhattok, stb.
Legalább 2 napos kirándulás: Medves-vidék. Konkrétabban: Salgóvár és Somoskő vára (ezek nem belépős, múzeunos várak, hanem inkább a szép kilátás miatt is érdemes megnézni őket, nem messze vannak egymástól, szabad szemmel is látszik egyikből a másik. A somoskői ma már szlovák részhez tartozik. (Itt nem árt utánanézni, hogy át lehet-e csak úgy menni. Amikor én voltam, még nem az Unióban, átmásztunk egy korlát alatt :) )
És nem messze ott van Kazár, amelynek határában gyönyörűszép és nagy riolittufa-képződmény van, sajnos pusztulóban, és erről az emberek nagy része szerintem nem is hallott. Ha ezt választanátok, szerezzetek be egy Karancs-Medves turistatérképet, és biztos találtok nektek való útvonalat!
Menjetek Komlóskára a Zemplénbe! Szuper hely, csini a polgármester! Van ott 1-2 vendégház, vagy az önkormányzat turistaháza, az is klassz! A környék is gyönyörű, szebb, mint Tokaj! Zemplén-térképet azért vigyetek!
Ha meg Zemplén, akkor ami bennem nagyon megmaradt, az a Tengerszem-tó Sárospatak és Sátoraljaújhely között. Ez csak pár órás túra, bár attól függ, honnan indultok, és nagyon szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!