Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Bevárják egymást a vonatok?

Bevárják egymást a vonatok?

Figyelt kérdés
Közel 500 km-t szeretnék megtenni minél gyorsabban. Busszal ezt egyrészt nem szeretném, másrészt csak rengeteg átszállással lenne lehetséges. Ha vonattal megyek, két vonatom indul, ami viszonylag gyorsan odaér a célhoz. Az egyik 7 óra alatt a másik 9 óra alatt. A többi 11, 13, 15 óra alatt tenné csak meg az utat. Ami 7 óra alatt ér oda, kétszer kell átszállni, délután háromkor indul. Ez lenne a legkényelmesebb, Budapesten sem kéne átbumlizni egyik pályaudvarról a másikra, viszont az egyik átszállásnál 5 perc van az érkezés ideje és a csatlakozás indulása között. Ezek a vonatok bevárják egymást vagy menjek inkább biztosra és válasszam a másikat?
2010. dec. 27. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:
5 perc szerintem kevés, az IC például nem vár csatlakozó vonatra.
2010. dec. 27. 14:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor választom inkább a hosszabb, de biztos megoldást, IC lenne mindkettő, ráadásul külföldről érkező vonat lenne a csatlakozásom. Inkább biztosra megyek, pláne ilyen időjárási viszonyokban sosem lehet tudni mi jön közbe, az az 5 perc nekem is nagyon kevésnek tűnik! Köszönöm a választ!
2010. dec. 27. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:
5 perc átszállás nem elég, főleg ha nem vagy rutinos utazó. 5-10 perc késéssel szinte mindig kell számolni Magyarországon. IC nem vár, mindig neki van elsőbbsége. Egyébként hová szeretnél utazni?
2010. dec. 27. 16:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ha biztosra akarsz menni, érdemes egy jó fél órát-órát szánni az átszállásra, sose lehet tudni alapon. Főleg ha fix jegyed van (ha jól értelmezem, külföldre utaznál). Ha mi országon belül utazunk, annyira nem izgulunk, 10-15 percet hagyunk átszállásra, ha nem jön össze, van másik vonat, de külföldi útnál betartjuk az órás biztonsági időt. Eddig mindig jól jött.
2010. dec. 27. 16:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Szlovákiába (Kassára) szeretnék utazni, lent lakok Bács-Kiskunban a határ mellett. Igazából így is úgy is este 10-re érnék ki, nincs ezzel probléma, csak az egyiknél 1 előtt picivel kéne indulnom, a másiknál 3 óra előtt picivel. Lényegében teljesen mindegy, annyit nem ér az a két óra, hogy valahol a vasútállomáson éjszakázzak! :) Most néztem, hogy Pesten a Keletiben is 10 percem lenne átszállni, ott viszont jártam már úgy hogy szó szerint rohantam a pályaudvar egyik feléről a másikra, és éppenhogycsak sikerült elcsípnem a vonatot, már indították. Ilyet nem szeretnék eljátszani mégegyszer (pláne hogy az utolsó tűrhető vonat Szlovákiába, amit megcéloztam).

A másik vonatomnál, ami előbb indul, át kell bumlizni a Déliből a Keletibe, de erre van 2 és fél órám, nem kell annyira rohanni!

2010. dec. 28. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!