Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Melyik város érdekesebb....

Melyik város érdekesebb. szebb, Budapest vagy Bécs?

Figyelt kérdés
Olyan írjon persze aki már mind2-őt elég jól ismeri és van véleménye.
2010. dec. 21. 17:20
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
73%

Én is Budapestre voksolok, ha választani kell.

Már csak azért is, mert itt élek. Bécs is szép város, de közel sincs annyi szép látnivaló mint itt nálunk.

Már az évvégi Adventi vásárral is leköröztük :))

2010. dec. 22. 23:14
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Budapest szebb, mint Bécs. Hol van Bécsnek olyan panorámája, mint Budapestnek? Melyik érdekesebb? Szerintem ebben is Budapest győz. Bécs szerintem egy unalmas kis ékszerdoboz, míg Budapesten bármikor találhat magának izgalmat az ember.
2010. dec. 26. 19:18
 13/21 anonim ***** válasza:
76%
És még annyit, hogy ha Budapest is annyi pénzzel gazdálkodhatna, mint Bécs, akkor milliószor több turista jönne hozzánk, mint hozzájuk, ebben biztos vagyok.
2010. dec. 26. 19:20
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Bécs a világ legszebb városa szerintem.
2011. ápr. 1. 14:49
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Bécs sokkal szebb.

Bp koszos, szegény, sz.rok az utak.

2011. aug. 1. 13:33
 16/21 anonim ***** válasza:
59%
Budapest.Meg kene becsulni ertekeinket.!
2011. aug. 12. 16:37
 17/21 anonim ***** válasza:
23%

En voltam pärszor Wien-ben!

Fokepp ejszaka!

Hät a parlament es a többi nagyon meses, nappal pedig a balvärosi kerteket neztük meg.

Olyan panoräma, ami ott volt abban a ,,kertben" olyan nincs Bp-en.

En Wien-re szavazok!

2012. márc. 13. 19:36
 18/21 anonim válasza:
Bécs szép európai város, szépen kidolgozott épületekkel, rendezett,a belvárosa elegáns,de nem több, nincs különleges adottsága mint Budapestnek. Budapest inkább nagyvilági város, véleményem szerint magasabb kaliber. Nem lehet azt mondani, hogy itt vannak a legszebb épületek, de valahogy a hangulata magasabb szintre emeli.
2012. dec. 9. 17:42
 19/21 anonim válasza:
A két várost össze sem lehetne igazából hasonlítani, hiszen Budapest mind kiterjedtségét, kulturális örökségeit tekintve sokkal nagyobb és látványosabb mint Bécs. Bécs lehet, hogy rendezettebbnek tűnik most, de ehhez hozzátartozik ám az osztrákok hazaszeretete is és összetartása napjainkban. Azt meg ne felejtsük el, hogy Budapestet rengeteg megpróbáltatás érte a történelem viharaiban és mindennek ellenére mégis büszkén őrzi értékeit és látványban is kimagasló és a világörökség része. A háborúk után újra kellett ám építeni ezt az országot és Budapestet is! Akkor hol voltak azok akik most kritizálják?? Majd én megmondom! Elmenekültek, mert féltek a munkától, most meg idejönnek széthúzást kelteni. Kivéve persze azok a fiatal kommentelők akik nem is éltek. Visszatérve tehát a kérdésre, Budapestben sokkal több az "X" :)
2013. jan. 12. 18:13
 20/21 anonim válasza:
0%
Régi a kérdés ugyan, de elmondom a véleményemet... Én Bécsben születtem, '95 nyarán, és annak idején, 2007-ben jöttünk át Pestre, azóta sajnos(!) itt élek. Nem szeretem a várost, főleg az emberek miatt. Senkitől nem lehet semmit megkérdezni, vagy ha igen, letöbbször direkt mást mond, szóval amikor idejöttünk, és nem is nagyon tudtam magyarul, elveszve éreztem magam. Az pedig ugye más dolog, hogy mégiscsak nem ez az otthonom, csak egy hely, ahol szinte minden van.. Nekem ez a város, mióta itt vagyok lehangoló. Nem tudom meglátni benne a szépet. A metró piszkos, kicsi a hely, mindenhol (najó, sok helyben) koldulnak. Bécsben nem nagyon van ilyen, legalábbis nem jönnek oda, és "Gib mir Geld" :D Másrészt pedig ez a város csak este jó, és akkoris csak az 5,6,7. ker. Bécsben sok a látnivaló, (Votivkirche, Volkstheater, Stadtpark, Stephansplatz, és környékei, meg úgy az egész belső város...Aztán tisztán van tartva, ahol mi laktunk, a 11. kerületben (Simmering) minden héten pucolták az utcát emlékszem, meg szedték a szemetet. Lehet, hogy Pestel kapcsolatban csak az érzéseim negatívak, nem maga a város, nem tudom, de nem valami vidám itt az élet, vissza is fogok menni egyszer. Ha Bécsben vagyok, persze a negatív érzés azonnal megszűnik, amint beér a Busz Erdberg állomásra...
2016. ápr. 8. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!