Milyen felszerelési tárgyakat javasoltok egy kezdő túrázónak az útra?

Google térképet felejtsd el az erdőben.
Valami openstreetmap alapú túratérképes appot használj. Pl. mapy.cz, Osmand, Locus stb.
Nyékládházáról mindenképp utazz tovább, ott nincsenek is turistautak a közelben. Gondolom nem akarsz tizensok km-eket menetelni aszfalton és mezőgazdasági utakon.
A tömegközlekedésben pont az a jó, hogy nem muszáj körtúrákat csinálnod. Simán megteheted, hogy elindulsz pl. Kisgyőrből és Bükkszentkeresztről buszozol haza.

Az általad írtakon kívül: zsebkendő, telefonra térkép, ragtapasz, fényvédő, esőkabát, esetleg valamilyen sapka, fájdalomcsillapító szerintem hasznos lehet.
Őszintén szólva belföldi könnyű erdei sétához én túlzásnak érzem a bakancsot, én könnyű túracipőt vettem és sokkal jobban szeretem.
#15-re
Miért kellene cseverészni bárkivel is? Szokás köszönni (legalább biccenteni) más túrázóknak, de kb ennyi.
"Miért kellene cseverészni bárkivel is? Szokás köszönni (legalább biccenteni) más túrázóknak, de kb ennyi."
Hát én egyetértek veled, nem kellene cseverészni, de vannak olyan emberek, akiket elég nehéz levakarni. Éjjeli sétáimon is előfordul hogy rendőrök, csövesek, meg mindenféle népek megállítanak és szövegelnek nekem. Ezért tartok a túristautaktól is, mert ahol emberek vannak, ott biztos akad majd olyan, aki spanoskodni próbál.

Soha életemben nem találkoztam még erdőben olyan túrázóval, akit le kellett volna vakarni.

Egy dologra van szükség igazán: egy kényelmes, betőrt cipőre. Túracipő / bakancs nyilván a legjobb, de évekig túrázgattam én egyszerű utcai cipőben is. De ne az első hosszú túra alkalmával akard betörni a frissen vett túrabakancsot.
Ruházat nyilván időjárás függvényében. Fölöslegesen cipelni nem jó, de erdőbe beérve jó pár fokkal tud hidegebb lenni.
Térkép, iránytű.... 21.században vagy, nem kell cserkészt játszani, egy mobilos offline túratérkép app tökéletes navigálásra.(természetjáró, humap, locus....)
Víz és élelem nyilván a távolság és annak a függvényében, hogy van-e forrás, bolt, nyilvános kút stb az útvonalon.
Nagyjából ennyi.
Ha tömegközlekedést használsz, akkor tényleg érdemesebb nem oda-vissza menni, hanem A-ból B-be, majd onnan haza.
Térkép, iránytű.... 21.században vagy, nem kell cserkészt játszani, egy mobilos offline túratérkép app tökéletes navigálásra.(természetjáró, humap, locus....)
Az offline térképet még értem, de a telefon hogyan helyettesíti az iránytűt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!