Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha holnapra foglaltam helyjegy...

Ha holnapra foglaltam helyjegyet intercityre, akkor ugye biztosan lesz ülőhelyem a vonaton Debrecenből Pestre? Ha ülni fognak a helyemen, mit tegyek?

Figyelt kérdés

dec. 31. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Helyjegyet is váltottál?
dec. 31. 13:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha van helyjegyed, akkor lesz helyed is.

Ha meg ott ül valaki, akkor udvariasan megkéred, hogy nézzétek meg, neki hova szól a jegye, mert a tiéd ide (előfordul, hogy elnézi, vagy nem kaptak már egymás mellett helyet azzal akivel utazik, és ha nem haragszol, cseréljetek, vagy hiába szólt, hogy menetiránnyal szembe kéri kifejezetten, mert rosszul van ha háttal kell utazni, de velünk megesett osztálykiránduláson, hogy a néni benézte az oda-vissza jegyet, és ott ült, ahova hazafelé szólt a jegye).

A legtöbb esetben kölcsönös udvariassággal mindent meg lehet oldani.

Ha nem megy, akkor kalauz, és ő megoldja.

dec. 31. 13:37
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Gyakori, hogy benézik a vonatot és bár oda szól a delikvens jegye, de az előző vagy a következő vonatra, vagy a másnapira. Ilyen gyakran előfordult velem, ilyenek ültek a helyemen (2023-ban kéthetente utaztam Budapest-Debrecen között, többnyire IC-vel, nyáron időnként az IR-el, mert azon ment a légkondi).
dec. 31. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Általában szabadon hagyják a foglalt helyet.

Ha mégsem keresd a kalauzt.

dec. 31. 14:37
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Igen, erre való a helyjegy.
dec. 31. 15:27
 6/9 eddiboy ***** válasza:
78%

Ha ülni fognak ott, megkéred udvariasan, hogy adják át a hú helyet, mert a te jegyed oda szól. Mondjuk, ha sok üres hely van, akkor nem szoktam ezzel szórakozni, leülök valahova.

Kalauzban nem nagyon bízom, volt olyan, hogy szóltam, és azt mondta, őt nem érdekli, intézzük el egymás között. Igaz, az olyan 10 éve volt, nem tudom, azóta változott-e a mentalitás.

dec. 31. 19:44
 7/9 Szolovjov ***** válasza:
Elvileg lesz helyed. Hacsak oda nem ült egy cigány. Nekik úgysem mer szólni senki.
tegnapelőtt 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Ha IC-vel utazok az esetek 90%-ban ül valaki helyemen. Vagy elnézik a kocsiszámot, vagy az ülésszámot, vagy összeülnek egymás mellé, vagy nincs is helyjegyük, ez utóbbiról a MÁV is tehet, mivel bizonyos távolságon belül gyorsvonat jegy is elég az IC-re. A legutóbb egy ukrán nőkböl álló horda egyik tagja ült a helyemen mert csak, semmilyen európai nyelven nem kommunikált, és a Nyugatiig fel se állt onnan. Én meg végül a bringavagonban találtam csak helyet. A kaller sem tudott ezzel a helyzettel (sem) mit kezdeni. Köszi Lézerjani.
tegnap 07:02
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem ültek hál istennek, üres fülkében utaztam :)

8...hát nem vagyunk egyformák, én biztos addig el nem megyek onnan, amíg el nem takarodnak a helyemről. Főleg ha helyjegye sincs a nyomoroncnak.

Még távolsági buszon is meg szoktam kérni, hogy üljenek el a kedvenc helyemről, mert én ott szeretek ülni, pedig ott nincs helyjegy

tegnap 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!