Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Csillaghegyen a Róka-bánya...

Csillaghegyen a Róka-bánya milyen hely?

Figyelt kérdés
Érdekes? Egy tapasztalt természetjárónak mennyire ajánlott?

dec. 15. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
2 éve voltam ott,régi kőbánya,sziklafalak,kiépített lépcsős ösvények,korláttal-bárki be tudja járni-én is csak véletlenül jártam arra és ráértem,utcai cipőben stb.
dec. 15. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

Róka-hegyi kőbánya a becsületes neve.

Körbe van építve, így túl nagy túrázásra nem ad lehetőséget, inkább csak egy kb. 1 órás séta.

Szép kilátás van az egész városra, ha felmászol teljesen a sziklafal tetejére.

Télen magashegyi madárfajok is megfigyelhetők itt, pl. hajnalmadár, bajszos sármány, amik viszonylag ritkák Magyarországon.

dec. 16. 00:34
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Érdekesnek érdekes, de nem az a kifejezett természetjáró program.
dec. 17. 02:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik bányaudvar Budapest legnagyobb sziklamászó helye. Mi csak annyit szoktunk mondani, hogy megyünk rókázni, és a társaságban mindenki tudja ebből, hogy oda megyünk mászni.

Meg van egy tanösvény, aminek egyes részeiről jó a kilátás.

Ezen kívül a mászós bányaudvar közepén nyári estéken szoktak az emberek piknikezni, iszogatni.

dec. 18. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagy túrázónak tényleg nem egy nehéz nagy terep, viszont attól függetlenül nagyon szép hely és több úton lehet járni onnan. Akár el lehet menni onnan egészen Pilisborosjenőre is. Nagy túrázó sem állandóan a nehéz próbatételt keresi.
dec. 24. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!