A Balatonon és a Velencei-tavon jó ötlet lenne tengeralattjárós turizmusra is építeni? Ezt eddig miért nem használta ki senki?
#16 De 12 méter elég mély hogy lelehessen merülni egy tengeralattjáróval.
#19 Ez is jó ötlet, de én igazi tengeralattjárókra gondoltam.
Meg akik azt mondják hogy azért nem lenne jó mert kicsi a látótávolság ezekben a tavakban, azt meg lehet oldani világítással a tengeralattjárón. Így lehetne látni a halakat meg a siklókat.
Mivel "igazi" tengeralattjáróra gondoltál, ezért a 12 méteres mélység teljesen elégtelen. Nem lenne épeszű hajós, aki azt mondaná, hogyne, nyugodtan lemerülök ezzel az eszközzel. Ami elképzelhető lenne, az valamilyen midget submarine, aminek viszont nincs értelme, mert 2-4 embernél többet nem tudsz belepréselni. Ráadásul a tengeralattjáró nagyon érzékeny a buoyance-ra, a víz alatti kiegyensúlyozottságra, ami pillanatok alatt változhat a víz alatti körülmények változása miatt. A tengeralattjáró nem autó, az nem úgy megy, hogy akkor 8 méter 3 centin vagyok, ott is maradok ha törik ha szakad. Kell egy vízmélység a jármű fölött is, de sokkal fontosabb a fenék és a jármű közti szabad mélység a manőverezhetőség miatt. Ehhez kizárt, hogy a 12 méter elég lenne, ami nem is egyenletes és mindenütt létező adottság egy Balatonban.
A világítás legalább akkora ostobaság. A Balatonnál nem azért nem látsz a vízben mert sötét van, csak a villanyt kell fölkapcsolnod, hanem azért, mert sekély vizű tó, aminek az iszapos fenekéről állandóan és folyamatosan felkeveredik az üledék. Jártál te már a Balatonnál? Próbáltad már erős ködben fölkapcsolni a reflektort vezetés közben? Légy üdvözölve a való világban
Szóval nem kell villával levest enni. Nem kell guminővel szexelni, ha van hús-vér partnered is. Cipőt a cipőboltból, ha halakat akarsz víz alatt nézegetni tengeralattjáróról, akkor oda kell menni, ahol erre optimálisak a feltételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!