Ha nem magyar àllampolgàrkènt csak 90 napot tartòzkodhatok fèl èven belül Magyarorszàgon, azt hogyan tartjàk szàmon?
Figyelt kérdés
Jòl gondolom, hogy azon túl nem engednènek àt a hatàron? Hogyan szokott ez működni?szept. 19. 08:21
1/6 anonim válasza:
Igen, belépéskor a határon szokták számolgatni az útlevélben lévő pecsétek vagy az elektronikus rendszer nyilvántartásai alapján.
Amennyiben már túllépted, akkor megtagad(hat)ják a beléptetést.
2/6 anonim válasza:
Kilépéskor nézik a belépés dátumát, ennyi. Nyilván van tartva. àtfognak engedni a határon, de vagy nem jöhetsz vissza Magyarországra X ideig, vagy a következö belépéskor bírságot kell fizetned.
3/6 anonim válasza:
Ha autóval érkezel akkor nagyjából sehogy.
Repülővel viszont bekerülsz a rendszerbe.
4/6 anonim válasza:
Gondolom a kérdező nem más EU tagország állampolgára, de se nem schengeni ország tag állampolgára.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a vàlaszokat! Ukràn àllampolgàr vagyok.
szept. 21. 22:06
6/6 anonim válasza:
Igen. Itt nem a Magyarországon való tartózkodás a lényeg, hanem a schengeni övezeten belül lehet egy ilyen személy 90 napot szerintem, az mindegy, hogy hol tölti ezt a 90-et. De ebben nem vagyok rutinos, viszont így tűnne logikusnak, pl ellenőrzés szempontjából is.
Én ahova járok, ott kétszer 90 napot tölthetek egy év során-
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!