Németországban élek 6 éve , átlagos munka helyem van , nem mennek olyan rosszul a dolgok . Mégis sokat jár Magyarország a fejemben . Meglehet élni otthon egy átlag keresetből ? Többi lent .
18 voltam mikor Németbe jöttünk , nem volt lehetőségem tovább tanulni elkellet mennem dolgozni , hogy segíteni tudjak otthon anyagilag . Nem lettem milliomos itt kint de több mindent megtudok magamnak engedni mint otthon .
Mégis hiányzik Magyarország , a barátaim , a régi életem . Nem akarok felelőtlenül haza költözni , megkérdeztem pár ismerőst de mindenki más - mást mondott . Ezért ha valaki választ tudna adni arra , hogy otthon egy egyszerű munkával például raktárban csomagoló , boltban áru feltöltő vagy hasonló lehet finanszírozni egy albérletet , havi étkezést ? És marad valami kis költő pénz is ?
Utána néztem az interneten pár állas lehetőségnek 350.000 Ft bruttó fizetés raktáros munkára , 250.000 Ft boltban eladó . Ezek valós számok? A célom az lenne , hogy megkapjak otthon 2200 forintos óra bért .
A bántó , kötekedő kommentekre nem vagyok kiváncsi . Kíméljük meg egymás idejét ettől .
Inkább örülj hogy nem kell visszamenned. Ha hiányoznak a barátaid, keressenek ők is munkát kint és béreljetek közös lakást/házat.
Ne csesszél ki magaddal ha nem muszáj!
Nettó 352.000-et? Gyár, 3 műszak, hétvégék, 3 hónapos próbaidő után talán megadják.
180-220 az albérlet, 30-40 ezer a rezsi, 100.000 az étel havonta.
Kész elfogyott a fizetés.
Nem vettél ruhát, nem voltál beteg, nem vettél gyógyszert, nem vettél bérletet, semmit nem tettél félre a fizetésből. Stb.
Örülj, hogy nincs gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!