Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Melyik Magyarország 3 legszebb...

Melyik Magyarország 3 legszebb városa?

Figyelt kérdés

Biztos, hogy vannak viszonylag objektív szempontok, mint turizmus, nevezetességek, építészet, általában utcakép, környezetvédelem, parkok, stb. Létezik valahol egy ilyen besorolás a neten? Talán turisztikai szakhonlapokon?

Szerintetek melyikek az ország kb 3-4-5 legszebb városa? Mi alapján rangsorolnátok õket?

Olyanok véleménye különösen érdekel, akik jártak is ezekben a városokban. Az ország közeli szomszédságából is lehetnek, ha külösen kiemelendõek valamiért.

júl. 31. 07:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
79%
Szeged, Tapolca, Nagyatad
júl. 31. 07:57
 2/25 anonim ***** válasza:
80%
Esztergom és Eger mindenképpen. Harmadikat most nem tudok mondani, Szegeden még nem voltam például, Sopron nem tetszett, Veszprémnél és Várpalotánál biztosan van szebb. Miskolc szerelemhely nekem, de a belvárosa valójában jelentéktelen.
júl. 31. 08:23
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Eger, Sopron, Kőszeg
júl. 31. 08:42
 4/25 Mansour ***** válasza:
69%

A turizmus alapján azért nehéz ezt eldönteni, mert leginkább nem a város szépsége miatt mennek oda a turisták, hanem mert van ott valami, pl. fürdő, wellness-központ, természeti látványosság. Az építészet, utcakép meg szubjektív szempont, nem mindenkinek ugyanaz tetszik. Talán a város méretéhez képest a látnivalók számát lehetne objektíven összevetni, de nem tudok ilyen alapú besorolásról. A környezetvédelem is kétséges szempont, például Pécs büszke arra, hogy a város fűtését teljesen, a villamosenergia-ellátását pedig részben biomasszából biztosítják, viszont ez azzal jár, hogy van ott egy nagy hőerőmű, ami kicsit bezavar a szép városképbe.

Szóval igazából csak szubjektív szempontok alapján lehet dönteni. Nekem a megyeszékhelyek közül a legszebb Pécs, a második pedig Eger. A harmadik helyról nehéz dönteni, esélyes Szeged, Veszprém, Győr. De ha kisebb városokat is figyelembe veszünk, akkor még nehezebb a helyzet. Talán Szentendre, Kőszeg, Esztergom és Vác, amit ezek közül ki lehet emelni, de sok kis- és középváros van még, ami valamilyen szempontból szépnek mondható.

júl. 31. 09:03
 5/25 anonim ***** válasza:
66%

Nálam mondjuk

Budapest, Eger, Keszthely

júl. 31. 09:06
 6/25 A kérdező kommentje:

Tudom, elvileg nem lehet számszerûsíthetõ, abszolút objektív szempontokat felállítani, azért írtam, hogy "viszonylag", szóval minél objektívebbeket.

Állítólag Pécsen és Egerben vannak a legszebb lányok. Ez például mennyire objektív szempont? :D Mert nyilván a "nekem személyes élményem kötõdik hozzá, szerelemváros..." egyértelmûen szubjektívak.

A turizmus azért is "ér", mint szempont, mert valószínûleg nem véletlenül lett népszerû, valamit láttak benne a szállodák meg vendéglátók, wellness központok stb., amiért odatelepültek.

A természeti látványosságot önmagában is beszámítanám.

Nem mertem méretekben tól-ig határokat sem felállítani, (pld 50.000 lakostól, hogy Kaposvár, Veszprém, Eger még legyen benne, de akkor pld Visegrád, Keszthely, Tapolca miért ne? Vagy egymillió alatt, ezzel vegyük ki a felsorolásból Budapestet, de miért?) vagy hogy megyeszékhely legyen, (azt is miért) , inkább csak megvárom, hátha van valakinek jobb ötlete az egyértelmûen de sportszerûen objektív szempontokra.

júl. 31. 09:25
 7/25 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként én pesti vagyok, mégsem jutott eszembe Budapestet mondani. De talán csak nekem túlságosan szokványos már a város. :D Igazából nem sok dolgot szeretek itt, ezért is utazgatok.
júl. 31. 09:31
 8/25 A kérdező kommentje:

7.: Én is pesti vagyok de kb így vagyok vele én is, szintén automatikusan a vidéki városokra gondoltam.

Talán az lenne itt sportszerû, ha Budapest egy-egy körzetét, vagy kerületét külön "városnak" tekintenénk, pld a 3. kerület történelmi örökségét, a 14. kerület építészetét, a 8. kerület mulatónegyedét a turizmus miatt, a dunai szigeteket (bár különbözõ kerületekhez tartoznak), vagy a 12. kerület természeti adottságait kiemelve. De ezek külön-külön számítanának a rangsorolásba.

júl. 31. 10:00
 9/25 A kérdező kommentje:
Duke81-et (5-ös hsz) miért szavaztátok le? Most már kiváncsi lettem erre is... :)
júl. 31. 10:03
 10/25 Mansour ***** válasza:
55%
Néha teljesen értelmetlenül szavazgatnak, mint most is. Három válasz van, amiben 3 várost írnak, és mindegyik más %-ot kapott. Nem értem a koncepciót.
júl. 31. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!