Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Lehet 18 év alatt nem szülő,...

Lehet 18 év alatt nem szülő, de felnőtt személlyel hotelba menni?

Figyelt kérdés

júl. 28. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

Elvileg lehet, de kockázatos a 18+-os személynek.

Akkor is, ha a kiskorú idősebb mint 14 vagy 16.

júl. 28. 23:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Miért?
júl. 28. 23:30
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Leginkább a közösség megítélése miatt.

A kiskorú szülei/családtagjai/ismerősei ha megtudják feljelentést tehetnek és bár valószínű, hogy a nagykorút nem ítélik el, az eset elhúzódhat és ezalatt megbélyegezhetik őt. Elveszítheti az állását, megromlik a kapcsolata a szeretteivel.

Tudom, nem tűnik ésszerűnek, de ha a korkülönbség a közösség által "nagynak" van minősítve, akkor elítélhetik, akkor is, ha jogilag nem büntethető.

Tehát például ha egy 15 éves lány egy 35 vagy 45 évessel bújik ágyba (vagy csak úgy tűnik, hogy ágyba bújtak, ez akkor is fennáll ha csak filmet néztetek a hotelszobában), akkor mindenki megbélyegzi az felnőttet, amiért "beteges" hajlamai vannak. És ez a jelenség előfordulhat akkor is, ha mindkét fél nagykorú (lásd például DiCaprio esete).

Saját példa: egy 16 éves lány teljesen elutasító volt a kapcsolat gondolatához, mert én akkor 24 voltam és "mit fognak szólni a szülők, rokonok, stb."

Jogilag elviekben nem büntethető, de kellő befolyással még ezt is el tudom képzelni, hogy megtörténik, ha nem is pont ez miatt, akkor más dologért.

Na most, ha a kiskorú környezete is hasonlóan szigorú e téren, akkor lehet, hogy titokban kell tartani a dolgokat, míg nagykorú nem lesz.

De ez teljesen csak az én véleményem/tapasztalatom.

júl. 29. 07:32
 4/5 anonim ***** válasza:
62%

Sok szállodalánc üzletpolitikájának, társadalmi felelősségvállalásának része, hogy az illetékes hatóságok illetve gyermek és ifjúságvédelmi szervezetek tudomására hozzák, ha gyermekprostitúcióra, kiskorú veszélyeztetésére utaló jeleket tapasztalnak. Ezt azonban csak alapos okkal teszik, ha az adott ország beleegyezési korhatárát nem töltötted be. Ok nélkül nem molesztálnak vendéget, mert az nagyon rossz reklám lenne a szállodának.

Úgyhogy menjetek nyugodtan és érezzétek jól magatokat!

júl. 29. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:
26%
Ha elmult 14 és persze beleegyezett akkor jogilag nincs semmi akadálya.
júl. 30. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!