Hazalatogathatok Angliabol szemelyi igazolvannyal autoval?
Sajnos elveszett az utlevelem. Illetve meg talan meglesz, de nem hiszem. Igenyeltem utlevelet nagykovetsegen, és sajnos a posta úgy néz ki, elvesztette. Mar több mint egy hónapja meg kellett volna jonnie, és azt mondjak nem tudjak hol van. Van tracking number, de nem jó semmire, nem irja ki, h hol tartozkodik a csomag és azt javasoltak a helyi postan hívjuk fel a telefonos ugyfelszolgalatot, hátha ok tudnak segíteni. De ott is csak bemondom a számot és kozli ugyanazt az infot amit már tudok. Szóval elveszett.
Azt olvasom, lehet utlevel nelkul utazni, de úgy meg nem utaztam. Simán atengednek a kompon meg mindenutt? Otthon kenytelen leszek ujat igenyelni. A vicc az, h tavaly igenyeltem ujat, de sajnos kimostam veletlen az utlevelet, ezért igenyeltem ujat. Most meg egyet igenyelhetek. Nem a pénz a lenyeg, csak h tuti haza tudok e menni a jövő héten szemelyivel. Van letelepedesim.
Biztos a meleg kavarta meg az agyam, de nekem nem teljesen világos, hogy hova szeretnél "hazamenni"?
Az a kérdés, hogy Magyarországra beengednek-e útlevél nélkül, vagy Angliába?
És milyen állampolgár vagy? Magyar? (Mellé angol a letelepedési vagy fordítva?)
Nem teljesen igaz amit a #2 írt. Ha settled vagy pre-settled státuszban vagy, akkor az UK-ba visszautazáshoz is használhatod a személyidet ha már regisztráltad. Részletek: [link]
Annak viszont indulás előtt nézz utána, hogy kompon/repülőn/stb elfogadják-e útlevél helyett.
A nagykövetségen tudsz kérni ideiglenes, csak hazautazásra használható útlevelet, de ennek a részleteit nem tudom.
Nincs. Ha a nagykövetségen igényled és UK-n belül postázással kéred, akkor a papíron amit alá kell írni rajta van, hogy a te felelősségedre postázzák és ők nem vállalnak felelősséget, ha elveszik.
Az információ forrása: én is aláírtam.
Az általad felvetett problémával egyetértek, de nem tudom megváltoztatni.
Az a baj, hogy elmenni sem mindig jó opció, mert ha jól tudom összesen két nagykövetség van az UK-ban és ha mind a kettő olyan távolságra van, hogy egy egész nap odamenni (és nem is olcsó), akkor bevállalod a postázást így is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!