Mennyi túrista látványosság található Pécsen és
közvetlen környékén?
Figyelt kérdés
Kínál a város elég látványosságot 5-6 napra egy család számára?
2024. jún. 16. 19:15
1/9 anonim válasza:
Sok jó hely van arrafelé,menjetek.
2024. jún. 16. 19:35
2/9 anonim válasza:
Turistaparadicsom. A város is érdekes, de Harkányban a fürdő is, Siklósra is érdemes elmenni,az Orfűi-tavak, a barlang is érdekes. A Mecsek bakancsos turistáknak is kedvelt helye.
2024. jún. 16. 20:17
3/9 A kérdező kommentje:
Elsősorban tömegkózlekedéssel megközelíthető helyekre, műemlékekre gondoltam.
2024. jún. 16. 20:32
4/9 anonim válasza:
Amiket írtsm mind elérhetö tönegközlekedéssel, a baki túrát kivéve.
2024. jún. 16. 22:09
5/9 anonim válasza:
Sok.
2024. jún. 17. 07:31
6/9 anonim válasza:
Ágoston téri templom
Cella Septichora (Hétkaréjos templom, 4. század)
Cella Trichora (Háromkaréjos templom, 4. század)
Ferhád pasa dzsámija
Gázi Kászim pasa dzsámija (jelenleg Gyertyaszentelő Boldogasszony római katolikus templom)
Csak a belvárosban és a Tettye környékén el lehet 2-3 napot sétálgatni. A Havihegyi út menti sétányon mindenképp érdemes végigmenni a Havas Boldogasszony templomig. A Zsolnay-negyedet nem szabad kihagyni. A Niké-szoborhoz is érdemes felmenni, szép onnan a kilátás. Gyerekekkel az állatkert ajánlható, illetve kalandvágyóknak a Mecsextrém park. A környéken Pécsváradot érdemes megnézni, és ha még belefér, Siklóst.
2024. jún. 17. 11:08
8/9 Mansour válasza:
Majdnem kifelejtettem, az Orfűi tavat is érdemes megnézni.
2024. jún. 17. 11:33
9/9 anonim válasza:
A TV-tornyon kívül is van 4 kilátó, én reggel 8 órától délig bejártam a 4 kilátót, térképre ránézve jobb oldali környéken az egyik kilátónál van egy erdei óriáshinta is, utóbbi környéken van a Mesepark is, esetleg még aznapon el lehet utazni a villányi kilátóhoz, még egy nappal el lehet utazni Orfűre is például.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!