Mit lenne érmes megmutatni egy külföldinek ?
Mi Egerbe mentunk (hozzank kozel van)
Volt egy kis varos nezes, pincelatogatas, jol sikerult.
Attól függ, mennyi ideje, pénze van és mi érdekli. A kötelező látnivalók nyilván a világörökség részei:
- Budapesten a Hősök terétől végigsétálni az Andrássyn, korzózni a Duna-parton, átmenni a Lánchídon és körbenézni a várnegyedben, útközben enni egy gulyást, lángost, ilyesmit.
- vidéken Aggtelek, Esztergom, Fertő, Hévíz, Hollókő, Hortobágy, Ipolytarnóc, Komárom, Mezőhegyes Pannonhalma, Pécs, Tapolca, Tihany, Tokaj, Visegrád.
Érdeklődéstől függően egy ausztrálnak szerintem a hagyományos népi és a középkori látnivalók lehetnek elsősorban érdekesek, hiszen náluk olyan nincs, a természetiek meg kevésbé.
Ez egy jó kérdés,
Nekem a német vendégeim sokat mesélnek arról,hogy Magyarországon jártak.A Balatont kifejezetten ajánlom,személy szerint a déli Partot,Balatonföldvár-Siófok környéke,könnyű Tihany megközelítése a Kompal.Lilafüred.Budapesti Thermál fürdők.Esztergom.Esztergomban kifejezetten ajánlom a Csülök Csárdát.A külföldiek nagyon szívesen fogyasztanak magyar fogásokat.
A további kérdésekre szívesen válaszolok.
Előre is elnézést a helyesírási hibákért,4 éve nem használtam a magyar nyelvet.
Meg kell kérdezni, mi érdekli (és persze, fontos, hogy mennyi ideje van).
A Budai Várat szerintem semmiképp sem szabad kihagyni.
Pesten a kisföldalatti, a Hősök tere és a Városligeti tó meg a Vajhahunyad vár, én elsétálnék vele a Duna parton a pesti oldalon az Erzsébet hídtól a Lánchídig, ott át Budára és ott tovább a Batthány térig; ha ez nem hosszú neki.
Ha érdekli, a Parlament és a Szent Korona, a Bazilika, a Citadella.
Bp közelében ha érdekli, a Gödöllői kastély is játszhat. Szentendre (a belváros mellett a Skanzen is szóba jöhet) és Esztergom sincs messze.
Ha távolabbi helyek is szóba jönnek, akkor Balaton + Hévízi tó. Az, hogy a Balatonon hol, az személyfüggő.
Ha lesz valami rendes kézműves vásár valahol, amikor itt lesz, oda is érdemes elmenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!