Melyiket tartjátok az alábbiak közül a legrondább városnak?
Ezekben a városokban valószínűleg még nem jártál.
Én kifejezetten kedvelem a fenti városok látképét (Komlóban még nem jártam). Lenyűgöznek az egykori ipar emlékei.
Hogy mi a legrondább? Debrecen nálam is esélyes. Alig különbözik a nyugat-romániai, jobb sorsra érdemes városoktól: van egy hangulatos, de kis területű, szépen megcsinált belváros, azon kívül totális pusztulat. Össze sem hasonlítható más vármegyeszékhelyekkel.
Esetleg még Gyöngyöst említeném meg, ott is elkap a Románia fíling, és még a belváros is retkes.
Debrecenben a Nagyerdő és környéke nagyon szép, azt nem ismered?
A 7-esnek üzenem:
Nagy kár, hogy Komlóban - pontosabban Komlón!!! - még nem jártál. Kb. 22 ezer lakosa van jelenleg, Pécs után Baranya megye (nekem még megye!) második legnépesebb városa. Jó 20 éve megszűnt a bányászat, addig közel 40 ezres város volt. Szerintem az általam ismert kisvárosok között az egyik legszebb település. A Mecsek hegység északnyugati felén van, nagyon szép természeti környezetben. Az már egy más kérdés, hogy meglehetősen unalmas város, nem egy pezsgő élet van, hiszen a lakosság jelentős része nyugdíjasokból áll, a fiatalok nagy része "elmenekült", hiszen korlátozott a munkalehetőség a bánya megszűnése miatt. De akkor is érdemes egyszer megnézni, már csak azért is, mert sok látnivaló közel van (Pécs pl. csak 18 km.), a megyében van még Szigetvár, Siklós, Harkány (gyögyfürdőhely!), Mohács.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!