Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Érvényes lehet a meghívó...

Érvényes lehet a meghívó levelem, hogyha nem Magyarországon élek?

Figyelt kérdés

Az európai unió területén kívül élünk a férjemmel, és szeretnénk hazautazni a családomhoz látogatóba együtt is. Már kétszer elutasították a vízumát, ezért arra gondoltam, hogy jövőheten, ha hazautazok, meghívólevelet kérvényezek, hátha azzal sikerül a vízum nyárra.

Akkor is kérhetek ilyen meghívó levelet, ha jelenleg külföldön élek? Nem jelentkeztem ki Magyarországról, szóval van minden papírom, személyim stb, csak jeleztem Magyarország felé, hogy átmenetileg külföldön élek. A honlapon annyi volt a kikötés, hogy magyar állampolgár legyek.

2023. dec. 3. 16:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

8!

Látod, a vízumot is kérelmezheti, ahányszor csak akarja... 🙂

(Ugyanígy nem kapná meg a tart. engedélyt sem, sőt)

Kérdező, milyen formában kapjátok meg az elutasítást?

Ahol az okot (anyagi fedezet) említik, ott nincs bővebben indokolva? A tartózkodási engedély elutasítását kötelesek indokolni, szerintem itt is hasonló a helyzet...

Ha nincs megindokolva, akkor mindenképp kellene kérnetek egy kifejtős indoklást a konzulátusról, akár úgy, hogy személyesen megkeresitek őket, mert ha nem tudjátok, hogy mi a baj, akkor nem is tudjátok kiküszöbölni a hibát.

2023. dec. 7. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!