Vidékről 6000 forint feljutni Budapestre?
Harkány és Budapest között 249 km távolság van. Egy átlagos(!) autó 6-8 litert fogyaszt 100 kilóméteren, szóval ha 7-el számolunk, akkor olyan 35 liter az oda-vissza út. A 95-ös benzin asszem 640 forintba kerül literenként, tehát 640x35, ami 22400. Ezt elfelezve 11200 forint a benzinnek azon része ami rád tartozik.
Természetesen nagyon sok a változó, a kocsi fogyasztása, milyen benzint használ és az is, hogy pontosan honnan-hova mentek.
A hatósági árakat kivéve mindenki úgy árazza magát, ahogyan akarja. Ha én Dunapesten, a Kacsaláb utca 2-ben lévő telephelyemről 890 ezer forintért megyek ki a Kacsaláb utca 3-ba, jogom van hozzá. Az ügyfélnek meg joga van ahhoz fordulni, aki ugyan 240 km-ről jön, de ingyen.
Komolyra fordítva: Ne csak az úti költséget számold.
Ha helyben, a saját telephelyén megkeres 5000 forintokat óránként, hozzád eljutnia két óra, akkor 10 000 forint termelés helyett utazik. Érted? Nem csak a benzin a kiadása (meg az autózás egyéb tetemes költsége), hanem a kieső bevétel is. Nyilván nem fogja teljes egészében rád terhelni, de ezzel is kell kalkulálnia.
És ha autós ember vagy, te is tudod, hogy a benzin egy dolog. De ha nem, akkor írom: biztosítás, gépjárműadó, kötelező és ajánlott szervizek, vizsgáztatás, kopó dolgok cseréje stb.
Igen, rális.
Rohadtul nem Harkány van a legmesszebb Budapesttől.
Tényleg fogalmad sincs mi van a várostáblák után? :D Jól beszopjátok ti ott a kormánypropagandát és sötétben vagytok tartva...
Zajta például kétszer olyan messze van... 9500 Ft a buszjegy.
Itt találod a vasúti jegyárakat km szerint: [link]
Ebben nincs benne az esetleges helyjegy ami IC-re kell. Ha az utazás napján veszi, akkor 990Ft (x2).
BKV jegyis kell 2-4 db. Én sosem úszom meg 4-nél kevesebből ha megyek Butapestre.
Ha autóval számolsz, akkor az itt szereplő adatokat vedd figyelembe:
A fentiek szerint egy kis benzines kocsival 250 km-t lehet megtenni 12ezer forintból. Vagyis Budapest Eger, vagy Budapest Fonyód táv oda vissza kb.
Az én autómmal 200 km = 10.000 Ft. És akkor az amortizációt még nem számoltam. A távolságot egy vállalkozó oda-vissza számolja, mert haza is kell utaznia.
Biztos közelről jön, azért kér ilyen keveset érte.
12ezer egy átlag szervizben egy átlag óradíj ott a nagyfaluban. Úgy, hogy te viszed oda a szerelni valót, nekik ki sem kell jönni a pult mögül. Mifelénk itt a csúnya vidéken van még 7-8ezerért is.
Kosaras kocsi órabére itt 25ezer, csak az került 100ezerbe mire ireért meg hazament, + a 8 órai munka. A szerelő akinek kellett a kosaras kocsi 50-et kért a kiszállásra ami oda-vissza volt 85 km. + még a 8 órai munkabére. És akkor még az a berendezés amit szereltek szóba sem került hogy ki és hogyan hozta ide...
12ezer forinton jajjgatni manapság az már a fillérb..ás minősített esete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!