Hódmezővásárhely közelében hol találhatnék
összefüggő hagyományos tanyasort?
Figyelt kérdés
(Ha van még ilyen...)
Van egy társadalomnéprajz nevű órám, és most nagyon fellendült az érdeklődésem az ilyen népi dolgok iránt. Arra gondoltam, jó lenne egy ilyen helyet kicsit megnézni, készíteni pár fotót, stb..
Állítólag HMVhely közelében vannak ilyen részek, ahol az ember azt hiheti, hogy már kresz szerinti lakott területen van, annyira összefüggenek a tanyák.
De melyik úton van ilyen, esetleg hol kell befordulni valahova? (szegedi vagyok)
2010. okt. 13. 22:07
1/2 anonim válasza:
nem vagyok szakértő a témában, de ahogy leírtad ilyen Kopáncs, ami Szeged és Vásárhely között van és vásárhelyhez tartozik. Onnan ismered meg, hogy jössz Vásárhely felé és a híd után 4-5 km-vel lesz hirtelen az út szélén csomó házikó és be is lehet menni kisebb utakon. Vagy ha bejössz Vásárhelyre és a Tesconál jobbra fordulsz és átmész a vasút alatt ott is egy ilyen rész van. Az végülis külterület, tehát a várostáblán kívül van, de össze van nőve a várossal, de ott ilyen tanya jellegű házikók vannak (bár hozzátenném nem szép látvány, mert elég rossz állapotú tanyák vannak ott). Remélem tudtam segíteni!
2010. okt. 13. 22:30
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon is!! Köszi szépen! Őszi szünetben elnézek :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.