Budapestről Veszprémbe kell közlekednem rendszeresen néhány hónapig. Szerintetek melyik a legcélszerűbb közlekedési mód: busz, vonat vagy telekocsi?
Ismerőseim vonattal járnak heti 1-2 alkalommal Veszprémből Budapestre és vissza. Dicsérik.
A vasútállomásra megy ki helyijárat vagy kocsival mennek oda-vissza.
De a belváros gyalog sincs túl messze. Fél óra.
A vonat kényelmes biztonságos. Ők csak ajánlani szokták.
Nekem is volt ilyen időszakom, én vonattal jártam Veszprémbe.
Ami énnekem mellette szólt:
-Vonat mindig kényelmesebb a busznál. Főleg, ha van IC-kocsija is.
-A vasútállomás a város szélén van, ami óriási hátránya a vasútnak. Viszont nekem pont megfelelt a helyi járat menetrendje, ami elvitt az úticélomhoz. Vagy ha nem felelt meg, gyakran jártam Lime rollerrel. De a te esetedben ez lehet döntő érv a busz mellett, hogy a buszállomás a belvárosban van.
-Az M7-es autópálya gyorsan be tud állni, főleg nyáron. A 8-as út és M7-es találkozásánál lévő csomópont pedig télen-nyáron katasztrófa. Emiatt simán késhet a busz, amíg vonattal mindössze egyszer szedtem össze 5-10 percnél nagyobb késést. Tehát függ attól, hogy milyen időpontban szeretnél utazni, akkor milyen a forgalom.
-Telekocsi meg se fordult a fejemben. Akkor már nem jobb egy fix menetrend, ha rendszeresen jár az ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!