Szerinted mikor legjobb a kékkört végigcsinálni?
Egyszerre szeretném, tehát számolok rá kb 3 hónapot, mert nem vagyok éppen Guiness-rekorder.
Engem konkrétan nem zavar, ha néha esik, ha még 1-2 éjszaka fagy van, az sem ha pár nap kánikula van. Viszont tavasszal imádok elámulni a természeten, ezért jövő április-júniusban gondolkozom.
Te ha tervezed ezt/megtetted, vagy éppen csak elméletben az év melyik részében csinálnád és miért?
Ha mindennap 30 kilométert megy 42 nap alatt meg is van.Inkább ősszel vágnék neki szeptember elejétől.
Tartanék némi szünetet is,
Én évek óta járom, nyáron kevésbé, a többi évszakban rendszeresen, amikor az időm és az időjárás engedi.
Ha egybe bevállalnám - de nem -, akkor én is mint a 4-es, szept. elejétől. Akkor legszebb a természet változása, és nincsen se túl meleg se túl hideg.
4-es!
A Kékkör 2550 km, 85 nap.
Amire te gondolsz az az Országos Kéktúra
Szerintem pont a nyár a lehető legrosszabb ilyesmire.
Sok a napos, kitett rész, ami élvezhetetlen a 30-40 fokban, az erdő tele van legyekkel, böglyökkel amik szétszívatnak. Amit hűl az idő és megy le a nap jönnek a szúnyogok. Ráadásul alapból melegben kevesebbet bír az ember szervezete.
Ezek után a tél és az előtte-utána lévő esős-saras időszak ami nem túl élvezetes. 1-2 túra sárban még oké, de mondjuk minden nap abban menni már rohadt fárasztó.
Nyár eleje-vége körül nézném amikor még elég hosszúak a napok, de már nincs is túl meleg.
Az sem mindegy, hol száll meg az ember. 30+ km-t naponta lenyomni sátorral meg 10+ kiló cuccal nem könnyű. Még kevés felszereléssel is fárasztó 30+ km minden nap.
Én személy szerint ilyen autós kemping dologban gondolkoztam.
Elmegyek autóval a szakasz végére, tömegközlekedéssel át az elejére, végigmegyek, nap végén pedig sátrazok valahol random helyen, de autó közelben.
Másnap megint autóval a célba (vagy akár még előző este) onnan tömegközlekedés a rajtba és végigmegyek újra az autóhoz.
Előnye ennek, hogy így nem kell mindig teljesen hazajönnöm, sem a cuccaimat cipelni, a csomagtartóban elfér a sátor, meg minden felszerelés, váltóruha is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!