Belföldi városnézős nyaralás, mit ajánlotok?
Sziasztok! 18 éves lányok vagyunk akik végre szabadon utazhatnak, csak nincs ötletünk hova. Amik szempontok:
-egy vagy két éjszakára gondoltunk
-főleg várost szeretnénk nézni, túrázni, művelődni
-augusztus második felére időzítjük, így nem lenne hátrány, ha lenne valami kifejezett program akkor
-az csak előny, ha Budapestről tömegközlekedéssel jól megközelíthető
És lényegében ennyi. Tavaly voltam párszor Pécsett, ami engem igazán megfogott. Köszönjük előre a válaszokat!
Sopron is ilyen. Könnyen elérhető vonattal, a városban helyi buszok viszonylag sűrűn járnak.
Szép a város, akad bőven látnivaló - nevezetességek, múzeumok - van erdő is, strand is, a közelben a Fertő-tó...
Esztergom: Budapestről indulva 1 nap alatt meg lehet nézni. Ha egyet aludtok, Párkányt is.
Komárom - Révkomárom is hasonló.
Kecskemét: szintén akár 1 nap alatt meg lehet fordulni Budapestről. Bugaccal együtt 2 napi látnivaló.
Nekem Veszprém volt az egyetlen megyei jogú város, ahol sokáig ahol nem jártam, bár lehet Szekszárd is kimaradt.
A várat most újították fel Veszprémben szerintem oda érdekes elmenni.
Veszprém és Győr közötti vasútvonal a Bakonyon keresztül az egyik legszebb Magyarországon.
1 éjszaka Veszprémben aztán vonattal 2 óra alatt átzötykölődés Győrben ott nézelődés és onnan haza, mindez országbérlettel, vagy Veszprémből irány a Balaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!